Fredericia Kommune kåret årets bedste praktikplads inden for SOSU-området. Valget faldt på Plejecenter Stævnhøj i Taulov.

I sidste uge blev årets praktikvejleder inden for SOSU-området kåret. Tirsdag var turen kommet til årets bedste praktikplads, som er en pris, der kåres for fjerde år i træk.

Fredericia Kommune har spurgt alle byens SOSU-elever og bedt dem vurdere deres praktiksted på en række områder, og her faldt valget på Plejecenter Stævnhøj.

Medarbejderne på Stævnhøj sad samlet klokken 11:30, men de vidste ikke hvad der skulle foregå. Ind ad døren kom blandt andet formand for Senior- og Handicapudvalget, Susanne Bjerregaard (A) og formand for Uddannelsesudvalget, Pernelle Jensen (V).

Medarbejderne på Plejecenter Stævnhøj blev meget begejstrede, da de fik at vide, at de var Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efter at overraskelsen blev meldt ud til Plejecentret Stævnhøjs medarbejdere tog formand for Uddannelsesvalget, Pernelle Jensen ordet, og sagde følgende:

Pernelle Jensen under sin tale. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Vi har spurgt eleverne, hvordan de har haft det på de forskellige praktiksteder. Der har været 18 elever her fra Plejecenter Stævnhøj, der fortæller, at de har haft det rigtig godt her. Man er blandt andet nysgerrig for egen læring her på stedet. Som formand for Uddannelsesudvalget er jeg stolt over arbejdet, som der gøres. Eleverne og resten af SOSU-hjælperne gør et vigtigt stykke arbejde for byens borgere,” sagde Pernelle Jensen og fortsatte:

“I skal være stolte. Kommunens elever er gladest her, og vi ved, at vi på sigt arbejder hænder, og vi arbejder også for at gøre det mere attraktivt at være SOSU-hjælper. Til det formål har vi blandt andet lavet vores pilotprojekt i samarbejde med SOSU-skolen, hvor man får elevløn under hovedforløbet. Vi arbejder på at skabe flere praktikpladser, ikke kun inden for SOSU-faget, men også for erhvervsuddannesler.”

Da Pernelle Jensen var færdig med at tale var det tid til, at Susanne Bjerregaard tog ordet.

Susanne Bjerregaard da hun talte. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Det er rigtig dejligt med en aktiv kommune med ældre, som lever længere. I er med til at sikre, at de får god hjælp. Pernelle sagde, at det er svært område, og det kan jeg kun give hende ret i. Der skal nye kræfter til, når I går på pension, og dertil kommer det, at borgerne bliver ældre og der derfor bliver behov for flere SOSU-hjælpere” sagde Susanne Bjerregaard og fortsatte:

“Vi har vedtaget et værdighedskodeks inden for seniorområdet, som i hovedtræk handler om aspekt, ligeværdighed, dialog og samarbejde, der skal være med til at give et meningsfyldt liv. Det formidler I videre med jeres dygtige eleve,” forklarede Bjerregaard.

Tina Isaksen fra Plejecenter Stævnhøj modtog pokalen som bevis på, at Stævnhøj blev kåret til årets praktikplads inden for SOSU-området. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efterfølgende var der blomster og pokaloverrækkelse til Plejecenter Stævnhøj, som takkede og var taknemmelige for prisen som årets praktikplads.

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.