FC Fredericia vandt søndag eftermiddag sæsonpremieren mod Kolding med 2-1 efter et flot comeback i de sidste ti minutter, men set på de første 35 minuttet af anden halvleg så det ikke godt ud.

Kampen var Michael Hansens første i 1. division, og man må sige, at han er en modig mand. På bænken var Alexander Nybo, Mathias Johannsen, Mathias Gertsen og Dennis Høegh, der alle må anses som spillere, som ville have startet inde, hvis cheftræneren stadig hed Jonas Dal. Nu hedder manden med ansvaret Michael Hansen, der ser på tingene med nye øjne, men samtidig slår fast, at selvom man sidder på bænken, så kan man sagtens komme ind og spille en rolle i opgøret.

Hansen kunne komme til at se rigtig dum ud, hvis det gik op i hat og briller, han skal have respekt for at turde gøre det. Sådan noget kan godt være sundt, da det kan være med til at ruske op i truppen på en positiv måde. Det hele endte med at få en lykkelig udgang mod Kolding med et sejrsmål i overtiden, men det holdt hårdt.

Det hele startede underholdende. Det var tydeligt at se, at Hansen vil have mere direkte spil og mere pres, end det har været tilfældet under først Jesper Sørensen og senest Jonas Dal, men DNA’en med teknisk betonet fodbold var der stadig. På den måde lignede FC Fredericia stadig lidt sig selv.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Et af de bedste eksempler på den nye stil var allerede et par minutter inde i kampen. FC Fredericia slog kontra efter et hjørnespark til Kolding, men så kom der ellers fart på. Andreas Oggesen spillede Kristian Kirkegaard på fløjen, og prompte blev bolden sparket ind i feltet til Anders Holvad, der godt nok ikke fik ram på bolden, men tegningen var der.

Til gengæld var der usikkerhed at spore forsvarsmæssigt. Der var gået bakgear i den i stedet for at presse op, og det var netop sådan, at Kolding scorede deres føringsmål. Forsvaret så passivt til, og så var der plads til at sende et skud mod mål, som Elias Olafsson ikke kan klandres for gik ind.

I anden halvleg var der også usikkerhed at spore defensivt, men netop Olafsson fik reddet FC Fredericia i de situationer. Flere gange diskede han op med store redninger og viste, hvorfor han regnes som et af de største målmandstalenter, der spiller i dansk fodbold.

Et spændende bekendtskab i opgøret var Raphael Onyedika Nwadike, der kan spille både på den centrale midtbane og i midterforsvaret. Nigerianeren skulle bruge den første del af kampen på at vænne sig til, at det går hurtigere i 1. division end i U19 ligaen, men da det først var sket, kunne man se tegningen til noget stort. Rent fysisk kunne 19-årige Onyedika afvise Kolding-spillerne, og med bolden kunne man også se, at han har en god pasningsfod. Det var dog ikke sådan, at Onyedika for alvor kom i fokus. Det var efter et kort hjørnespark, hvor han sendte bolden i mål, da han modtog bolden på kanten af feltet og sparkede den i mål til 1-1.

Den tidligere omtalte direkte stil sikrede FC Fredericia sejren i overtiden. Andreas Oggesen var blevet fremme på et hjørnespark, og på trods af smerter, fik han spillet bolden videre så Agon Mucolli kunne løbe fra Kolding-forsvaret og sparke bolden ind i det korte hjørne til slutresultatet 2-1.

https://www.vinmedmere.dk/

Se her Sportsredaktørens karakterer fra opgøret:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)

00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Elias Olafsson (7): Enkelte gange var der lidt usikkerhed at spore, men hev flere store redninger frem, som holdt FC Fredericia inde i opgøret.

Mikkel Knudsen (4): Var ikke særlig markant offensivt i forhold til hvordan man husker ham fra sit første ophold i FC Fredericia. Til gengæld var han påpasselig defensivt.

Erik Nissen (4): Den ledende skikkelse i forsvaret var usikker til tider, og det skal blive bedre.

Tobias Anker (4): Fik debut for FC Fredericia. Gjorde det hæderligt, men var momentvis usikker hvilket var ved at koste et par gange.

Nicolaj Ritter (4): Havde sit hyr med Koldings højre side.

Christian Ege (4): Kæmpede som altid alt hvad han kunne på den centrale midtbane, men blev pillet ud efter 55 minutter.

Raphael Onyedika  (7): FC Midtjylland-lejesvenden har et potentiale, der kan blive forløst på seniorplan i FC Fredericia. Så snart han har spillet endnu flere minutter med “voksenfodbold” kan han blive en stor profil. Har et godt løbepensum og en stærk pasningsfod.

Andreas Oggesen (4): Har fået en ny position under Michael Hansen. Startede på højrekanten, og det slap han okay fra.

Kristian Kirekgaard (4): Havde svære betingelser inde centralt, hvor han konstant blev gået hårdt til af Koldings centrale akse.

Agon Mucolli (7 – Man of The Match): Mucolli var manden bag FC Fredericias chancer offensivt. Havde et drøn af et frispark, der havde fortjent en bedre skæbne, og derudover to nærgående forsøg fra kanten af feltet, der var gået ind på en bedre dag, men afgjorde det hele med et flot mål i det 91. minut.

Anders Holvad (4): Vil helst spille på kanten, men gjorde det fornuftigt på top, hvor han løb godt og også viste angriber-gen med at jagte løse returbolde og stå i feltet.

___

Dennis Høegh (4): Fik de sidste 35 minutter på banen, og gik fornuftigt ind i pasningsspillet.

Steven Enna (4): Kom på banen i det 55. minut, men blev skadet fem minutter før tid og udskiftet igen. Inden da var han en kilde til evig uro, da FC Fredericia havde bolden.

Mathias Gertsen (UB): Kreatøren kom ind i de sidste 15 minutter og nåede ikke at sætte sit præg på kampen.

Mathias Johannsen (UB): Afløste Enna i de sidste fem minutter.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer