Med en samarbejdsaftale har Kolding Kommune og Kolding Havn skabt rammerne for, hvordan man skaber konkret plads til byrådets vision og ønske om ’Mere by og Grønnere erhvervshavn’. Samtidig har byrådet vedtaget sin ejerstrategi for havnen. Strategien og samarbejdsaftalen blev godkendt af byrådet tirsdag og sætter retningen for havnen.

Byudviklingen omfatter omkring ca. 159.000 m2 (heraf er 62.000 m2 i indspulingsbassin), og kommer til at ske i inderhavnen og på Sydkajen. Omkring Trindholmsgade vil der være områder, der ændres fra havnevirksomheder til byområde, så inderhavnen bindes sammen med det yderste indspulingsbassin, populært kaldet Alaska.

Det betyder, at havnen over de næste år vil forsøge at flytte rundt på lejemål, så virksomhederne samles i nogle områder, mens byudviklingen skal ske i andre områder. Det er parternes fælles mål at sikre opretholdelse og udvikling af en fremtidig havnedrift og understøtte Kolding Havns strategi for erhvervshavnen om for fremtiden at sikre en bæredygtig og grøn havnedrift.

Ejerstrategi og samarbejdsaftale

Formålet med kommunens ejerstrategi er, at skabe de bedst mulige betingelser for sammenhæng mellem Kolding Havns vision og strategi og Kolding Kommunes visioner. Kolding Kommune vil med ejerstrategien og samarbejdsaftalen fremover være en del af drøftelserne, når virksomhedernes lejeaftaler på arealerne til byudvikling og på de tilstødende arealer udløber. Det vil på fortrinsvis være på Sydkajen og udgør ca. 146.000 m2.

Lignende aftaler kendes også fra andre byer og havne herhjemme.

Der oprettes et dialogforum, der mødes hvert halve år og drøfter den samlede udvikling af havneområdet. Dialogforummet består af repræsentanter fra Byrådet, havnebestyrelsen og eksterne deltagere udpeget i fællesskab.

Borgerne involveres

Med ejerstrategi og samarbejdsaftale på plads, skal borgere, virksomheder og andre interesserede involveres. Der bliver nu lagt en plan for workshops i foråret 2021, så der udvikles ideer i forbindelse med udviklingsarbejdet. Herunder også hvordan COVID-19 situationen og forsamlingsforbud påvirker mulighederne for at gennemføre det bedst muligt.

24 af byrådets 25 medlemmer stemte for ejerstrategien og samarbejdsaftalen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Brian Steff Magnussen
Brian Steff Magnussen
09:21 - 26. november 2020 09:21

Hvem skal nu have jeres forurenet slam ?