Fredericia AVISEN er på Fredericia Bibliotek, hvor vi møder et godt team: Det er læsehunden Pippi og hendes ejer Jette Olesen. På biblioteket har de i dag fået læst en historie højt af en dreng, som nyder godt af læsehunden.

Det er en helt almindelig dag i ferien og jeg besøger Fredericia Bibliotek, da jeg kommer op ad trappen bliver jeg noget usædvanligt mødt af en sød hund. Den kommer mig i møde og syner ikke af meget, men dens personlighed er stor. Rundt om halsen har den et lille tørklæde der viser at den er læsehund.

Jette Olesen er i team sammen med Pippi, de hjælper børn med at blive bedre til at læse og støtter dem i at lære, at turde læse op for sine klassekammerater. Grunden til de er her i Fredericia i dag er, at Pippi skal have læst en bog op af en dreng, som har øvet sig på oplæsningen.

Læsehunden Pippi
Pippi sidder klar til at modtage børn. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Drengen kommer sammen med sin far og storesøster, de hilser på Pippi og Jette inden de går igen. Drengen skal have lov til at være alene med Pippi og Jette. Der går ikke lang tid før de alle tre sidder i en sofa og er klar til, at drengen skal læse sin valgte bog højt. Pippi lægger sig helt op af drengens lår og bliver der. Den støtter ham og hverken griner eller laver ansigter hvis drengen læser forkert, det er med til at give selvværd.

Læsehunden Pippi
Pippi er meger rolig. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Jeg kan høre at det går rigtigt godt for drengen, Jette roser ham. Efter oplæsningen laver de et par lege på gulvet. Til sidst gemmer drengen nogle godbidder på boghylderne, som han søger efter sammen med Pippi. Der er højt til loftet og der er ikke hviskende snak, men ægte hygge og leg. Søsteren og drengens kommer og henter ham, han er glad og glæder sig til at se Pippi igen.

Tidligere lavede vi en film med læsehunden Arnold den kan du gense her:

Foreningen Læsehundes formål er at give motivation og læselyst til børn med læseudfordringer. Foreningens frivillige læseteams arbejder på lokale biblioteker landet over og mødes hver uge med børn for at motivere dem til at træne læsningen sammen med læsehunden.

Visionen er at øge anvendelsen af hundens naturlige kvaliteter, som led i børns indlæring og supplere den traditionelle læsevejledning med et tilbud, som øger børns selvtillid og lyst til at læse mere og dermed bedre.

Læsehunden Pippi
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Foreningen Læsehunde ønsker på sigt at kunne tilbyde alle børn med læseudfordringer et lokalt læseforløb med en læsehund. Foreningen ønsker desuden at udbrede kendskabet til læsehundenes tilbud til forældre i hele landet

Hvis du vil læse mere om læsehunde og deres arbejde med børn kan du læse med her.

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.