I forbindelse med trekantområdets festuge, så har Kunstbulancen endnu en gang været i aktion, hvor plottet i den her omgang har handlet om årets tema ’’Afstande’’.

Kunstbulancen er et foretagende, hvor man kører rundt i en nedlagt ambulance, som er lavet om til en kunstnerisk transportmiddel, som i stedet for at give liv til mennesker, giver liv til kunsten.

Der bliver både sunget og udført teater, hvilket skoler bliver beriget med i Fredericia.

Elevrådet på Social- og Sundhedsskole fik et nys om det foretagende, og derfra valgte de at gribe muligheden for at intervenere uddannelsesstedet.

Det blev der lavet et fedt arrangment ud af i forrige uge, som også var et udtryk for opblomstring efter en tid med restriktioner og nedlukninger. Derfor har selve temaet ’’Afstande’’ også markeret sig fysisk på uddannelsessteder, hvilket elevrådsformanden på Social- og Sundhedsskole, Marlene Christensen, også har mærket:

– Afstand har betydet rigtig meget, og det har resulteret i, at vi ikke kunne være på skolen. Skolen blev lukket ned, og i stedet blev hjemmeskolen alternativet for læring. Vi kunne jo heller ikke se vores klassekammerater, så der kom en dæmper på det hele. Jeg har ikke været på skolen i næsten halvandet år, så det er mega dejligt at se skolen være fyldt med liv og glade dage, siger hun.

Derudover havde uddannelsesinstitutionen planlagt nogle forskellige initiativer i deres studiecenter, hvor flere Kunstbulancer kom forbi. Derudover hang skolen et gigantisk banner op, som alle klasser har været med til at lave, hvor der står ’’Afstand’’, og samtidig blev der kreeret et mundbind, som også havde et flot visuelt udtryk.

Banner lavet af eleverne

I samme ombæring er mundbindet et udtryk for, at det er et vigtigt redskab for eleverne på uddannelsesinstitutionen, hvor Marlene Christensen udtrykker, at som resultat af corona, så er mundbindets rolle ikke noget, som man vil undervurdere i fremtiden:

– Det er kommet for at blive, og vi tænker også mere på afstanden i mellem os. Man holder ekstra afstand, hvor man eksempelvis tænker mere over afstand, når man arbejder i vores felt, hvor der findes sårbare mennesker, siger hun.

Underholdning i form af Kunstambulance

Generelt er hun selv glad for at være en del af elevrådet på skolen, og det er noget af det fedeste, da det er elevernes stemme, som er med til at flytte bjerge. Det mener hun, at hun bidrager til, og derfor glæder hun sig over at være en del af en organisation, hvor man laver nogle fede arrangementer.

Forfriskninger til eleverne
Smil og glade dage på Social- og Sundhedsskole