Solen skinner, og ude foran Den Engelske Pub på Ryes Plads er der fuld gang i snakken, grinene og øldrikningen. Fredericia AVISEN stak hovedet ind til Mark Lindvig bag baren, til en snak om fredericianernes favoritøl.

Selvom det kun var frokosttid, så var der ikke mange ledige borde at finde på Ryes Plads – og i køkkenet var de i fuld gang med at lange nachos, burgere og sandwiches over disken.

Men selvom der var fart på udenfor, havde Mark Lindvig alligevel tid til at tage en snak om de mange øl de har i sortiment hos Den Engelske Pub.

Når man spørger til de mest populære øl i sommervarmen skulle man tro, at der var en klar favorit, men det er ikke tilfældet, forklarer Mark.

“Det er næsten hele viften der går. Nogle uger er der en der bliver solgt lidt mere end andre, men ugen efter kan det være skiftet. Så det er meget bredt fordelt, hvad vores gæster foretrækker”, siger Mark Lindvig, inden en kunde kommer ind og bestiller en klassiker: Tuborg Classic.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Hvordan klarer de traditionelle pilsnere og Classic sig i forhold til de mange specialøl?

“Det klarer sig altid godt. Mange holder fast i den øl de altid har drukket, i en øl de ved hvad er, og en øl man altid ved hvordan smager. Men de seneste år er der alligevel sket en udvikling, mange tør prøve nye øl, men overordnet så kan vi ikke undvære en pilsner og en Classic”, fortæller Mark og fortsætter:

“Det kommer også lidt an på hvornår på ugen det er. En fyraftensøl en tirsdag eftermiddag er ofte mere de klassiske, en god kold pilsner. Om fredagen er folk mere løsslupne, og vil rigtig gerne udforske nye øl, og nye typer af øl, der ikke nødvendigvis er i samme genre som de plejer”.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Der er mange forskellige øl i hanerne på Den Engelske Pub, og flere af dem skiftes jævnligt. Der er blandt andet den eksklusive hane, der bliver skiftet mindst hver tredje uge, så gæsterne kan prøve nye og spændende øl.

“Nogle gange skifter vi den efter de der tre uger, men nogle gange går det også stærkt. Den vi fik på i torsdags er allerede i dag onsdag væk, så der må jeg lige få en ny hjem”, siger Mark.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Hvad betyder det for jer, at I har området udenfor?

“Det betyder alt”, lyder det kort fra Mark, inden han uddyber:

“Det er derude vores sommer foregår. Så snart solen skinner er der fyldt, hvilket jo kun er dejligt. Nogle gange når nogen kommer ind udefra, så siger de at der er meget tomt her, men det er jo fordi alle sidder ude og nyder solen”.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her