Skuespilleren Pilou Asbæk åbner Fredericia Art Festival den 19. november i Eksercherhuset.

– Programmet til Fredericias første Art Festival er ved at være på plads og det er med både glæde og stolthed, at vi kan afsløre at Pilou Asbæk holder åbningstalen i Eksercerhuset fredag den 19. november, udtaler Johnny Gilberg.

Skuespilleren Pilou Asbæk behøver næppe en lang præsentation. Men manden med det intense blik, der både har spillet den udspekulerede og kompromisløse Euron Greyjoy i ‘Game of Thrones’ og skurk overfor Jackie Chan har fået passionen for kunst ind med modermælken. 

Han voksede sammen med sine to brødre op i en 800-kvadratmeters lejlighed i København, der var sammensmeltet med forældrenes Galleri Asbæk, hvor landets største kunstnere flokkedes. 

Familien er stadig en stor del af den danske kunstverden og til Fredericia Art Festival viser Martin Asbæk Gallery helt eksklusivt værker af de største kunstnere på Doktor Herman lørdag den 20. november kl. 11.00-16.00.

De 23 udstillere i Eksercerhuset er på plads og de lokale kunstnere, som udstiller på Maskinmesterskolen er også udvalgt. Vi er glade for opbakningen fra lokale gallerier, som også holder åbent alle tre dage, siger Johnny Gilberg og tilføjer at man kan følge Fredericia Art Festival på både Facebook og Instagram, som løbende opdateres med nyheder om kunstmessen.

Fredag den 19. november kl. 14.00 inviterer Tina Hou Christensen fra Kanalbyen både gæster og lokale borgere med på en guidet kunstvandring rundt i Kanalbyen for at se på kunst i verdensklasse. Tilmelding er ikke nødvendig, man møder blot op i Vendersgade 74 og går med.

Oplev også lys på Gammel Havn, Det Hvide Vandtårn, DanmarksPorten og Nørreport. Spejderne lyser voldstierne omkring Det Hvide Vandtårn op med fakler.

Fredericia Brewpub har brygget en Art Festival øl som sættes i salg, når festivalen starter, smiler Ulrich Nicolaisen fra EventC anerkendende og tilføjer, at han glæder sig til at smage den og generelt er meget taknemlig for den store opbakning, der er fra byens erhvervsliv. 

En dagsbillet koster 50 kr. og kan allerede nu købes på Billet.dk men selvfølgelig også i indgangen til Eksercerhuset på dagen.