Det er nogle af de tunge drenge i den danske musikverden, der lytter med, når en skov af unge musikere ruller deres egne versioner af kendte 60’er-numre ud af højttalerne til åbningsarrangementet for festugen. Dommerkomiteen i bandkonkurrencen består af Lorenzo Woodrose, alias Uffe ‘Guf’ Lorentzen, forsanger og guitarist i bandene Spids Nøgenhat og Baby Woodrose, Lars ”Charlie” Mortensen, direktør for Jelling Musikfestival og endelig Gunnar K. Madsen, gennem 20 år leder af SPOTFESTIVAL i Aarhus, hvor talentspejdere indfanger nye danske musiktalenter.  De tre herrer sidder klar til at bedømme seks unge bands, som har meldt sig til konkurrencen:

Mark Hjort and the Backyard Blues Band (fra Middelfart), thunderborg (Sønderborg), Woodstock Experience (Vejle), Loah and the Random Accessories (Aarhus), Altervin (Odense) og Inverted Love (Vejle). Bandenes egen musik er alt fra heavy metal til blues og melodisk pop, og til bandkonkurrencen har de valgt et kendt 60’er-nummer, som de fortolker helt i egen stil.

Optag i de store stjernes studie
Førstepræmie er i alt to dage til optagelse, mixning og mastering ved Lundgaard Studios i Vejen, hvor kendte navne som Tina Dickow, Dizzy Miss Lizzy, Runrig og Tim Christensen også optager. Førstepræmien har en værdi af 12.500 kr. Anden- og tredjepræmien er gavekort til musikbutikken Tartan Music i Vejle påhhv. 5.000 kr. og 2.500 kr. Gode bands må aldrig gå ned på gear!

Endelig kan et af bandene vinde gratis adgang til Jelling Musikfestival 2016. Det er Publikums Pris, og den er sponsoreret af Jelling Musikfestival.

Hvert band i konkurrencen har 15 minutter til at fyre den af og imponere dommere og publikum, og det betyder, at bandene også har tid til at spille noget af deres egen musik. Publikum får altså ikke bare klassikere i nye spændende fortolkninger, men også en mulighed for at møde ny musik fra seks talentfulde bands.

Fakta:
VejleMuseerne står for bandkonkurrencen, som afholdes i Bygningen i Vejle torsdag den 20. august. kl. 19.30. Gratis adgang. Der kan købes øl, vand og vin.

Program for åbningen:
Kl. 19.30 Formand for Kulturregion Trekantområdet, Lars Ejby Pedersen, byder velkommen
Kl. 19.35 Regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose, holder tale
Kl. 19.40 Museumschef for Vejle Museerne, Ove Sørensen, holder tale
Kl. 19.45 Borgmester Arne Sigtenbjerggaard klipper snoren til festugen – efterfulgt af en musikalsk surprise
Kl. 20.00 Bandkonkurrencen går i gang.

Se hele programmet for festugen på http://www.trekantfest.dk