Forside Danmark Pigerne tager magten den 11. oktober

Pigerne tager magten den 11. oktober

DEL

Flere end 600 piger vil på FN’s Internationale Pigedag indtage magtfulde positioner i 60 lande. I Danmark sætter to piger fra Bangladesh sig i Karen Ellemanns ministerstol og overtager hendes sociale medier.

19-årige Maisha og 17-årige Farjana fra Bangladesh besøger Danmark i anledning af FN’s Internationale Pigedag den 11. oktober. Det gør de for at sætte fokus på de millioner af piger, der krænkes og diskrimineres hver eneste dag på grund af deres køn.

Maisha og Farjana kommer fra et land, hvor flere end halvdelen af mindreårige piger giftes bort, inden de fylder 18 år, og piger får sjældent lov til at bestemme over deres eget liv.

Den 11. oktober får pigerne mulighed for at sætte fokus på deres barske virkelighed. Fra morgenstunden sætter de sig i Karen Ellemanns ministerstol og overtager hendes sociale medier.

“FN’s Internationale Pigedag er en god mulighed for at sætte fokus på de udfordringer, der er internationalt. Derfor udlåner jeg min stemme for en dag til nogle af dem, vi ikke normalt hører fra,” siger ligestillingsminister Karen Ellemann.

Hvert andet sekund bliver en pige under 18 år gift bort – det svarer til 15 millioner om året. Flere end 63 millioner piger mangler i skolen. Det er nogle af de tal, som Plan Danmark vil bringe frem i lyset.

Pigerne fra Bangladesh holder også foredrag for jævnaldrende elever på Rysensteen Gymnasium, hvor der også vises en video fra deres hjem i megabyen Dhaka. Foredraget er sammen med ministeren og Plan Danmarks direktør.

”Pigedagen handler ikke om at have ondt af pigerne. Det handler om at sætte fokus på pigers store potentiale. Når en pige får lov at blive i skolen og træffe sine egne beslutninger, så gavner det hele samfundet,” siger Gwen Wisti, admin. direktør Plan Danmark.

Når mørket falder på vil flere markante bygningsværker og monumenter også lyse op i pink for at kaste lys over pigers rettigheder. Piger skal nemlig høres og respekteres, hvis verden skal være et bedre sted.

Fra kl. 18 og frem til midnat vil Tivoli, Dansk Industri, Børstårnet, Det Kongelige Teater, Den Lille Havfrue, Randers Regnskov, Udenrigsministeriet og Kulturtårnet på Knippelsbro lyse pink.

Følg med i Pigedagen på Facebook, Instagram og snapchat ved at søge på #StøtPigerne

DEL