Forside Erhverv Pierre Frandsen har gang i sit firma – trods hårde odds

Pierre Frandsen har gang i sit firma – trods hårde odds

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Pierre Frandsen har haft en hård barndom og manglede troen på sig selv. Nu er han 29 år og han har firmaet FTS ApS og drømme for fremtiden.

Pierre Frandsen har firmaet Frandsen Tømrer og Stilladser, det har han haft siden 1. februar 2018. Vi besøger ham i sine bygninger på Glarmestervej i Erritsø hvor han er ved at udvide og bygge om. Pierre har mange jern i ilden og firmaet rummer over mange varierende opgaver for både bygge og stilladsfaget.

Hvorfor blev det lige stilladser du bygger?

“Jeg har altid bygget stilladser, min far er stilladsmontør og har altid været det. Jeg har hørt mange røverhistorier om branchen og tænkte det kunne være sjovt. Jeg blev lidt lullet ind i det, jeg ville egentlig ikke, men så manglede jeg arbejde da jeg var en 17 – 18 år. Min far var træt af at se på at jeg ikke lavede noget og sagde “nu kommer du i gang”. Så har jeg bygget stilladser lige siden”, siger Pierre.

Udenfor bygningen er der masser af stillads. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Hvad er det der tiltaler dig ved at bygge stillads?

“Det er jargonen og tonen, når man kommer rundt omkring, man laver alt muligt mærkeligt jo. Der er ikke to dage der er ens”, siger Pierre.

De opgaver som løses i firmaet er meget varierende. Det er alt fra stilladsarbejdet, nedbrydning og tømrerafdelingen, hvor de løser alle opgaver der har med faget at gøre. Udover Pierre så er der fire andre ansat i FTS ApS.

Vi sidder og snakker i en stor hal hvor der skal bygges en brandvæg, Pierre har også tanker om at bygge et værksted der så de kan reparere deres egen vognpark.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Pierre er 29 år gammel men det har på ingen måde været en nem vej til at være selvstændig. Han var fyldt af en barndom uden selvværd og troen på at ikke du til noget.

“Jeg troede ikke rigtigt på mig selv, jeg troede ikke jeg skulle blive til noget. Jeg troede ikke at jeg duede til noget, fordi mit selvværd var så lavt da jeg var ung, jeg troede decideret at jeg var dum. Men jeg fik mulighed for at sadle om og tage både 9. – 10. klasse om igen. Jeg fandt ud af at jeg ikke var så dum som jeg gik og troede, i takt med det, fandt jeg ud af at jeg ikke var så uduelig som jeg gik og troede”, siger Pierre.

Grundet forskellige omstændigheder er Pierre vokset op sammen med sin far, der har altid manglet noget i hans tilværelse.

“Jeg har selvfølgelig fået al den kærlighed af min far som jeg skulle have, men der har stadig været nogle svigt i livet. Selvom man har et lavt selvværd, så skal man tro på det og lytte til de mennesker der vil dig det godt og tror på dig. Det var et kæmpe boost for mig og mit selvværd at tage de to skoleår om, fordi i folkeskolen troede jeg jo ikke på mig selv, jeg blev ældre og fandt ud af at det kan jeg jo godt. Det er ikke nogen skam at starte forfra”, siger Pierre.

Drømmen er få en velkørende tømrerafdeling og en velkørende stilladsafdeling hvor folk ligesom selv ringer til os. Det er svært at sætte tal på men jeg vil da gerne vokse og have nogle flere folk.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her
DEL