I fredags havde Fredericia Kunstforening inviteret til fernisering i Kongensgade 111. På programmet var CoBrA-kunstneren Pierre Alechinsky. I samarbejde med Museum Jorn har Fredericia Kunstforening begået en fortryllende udstilling som alle bør se.

Som altid valfartede gæsterne til Kongensgade 111, når det er fredag og der står fernisering på byens kunstkalender. Foreningens bestyrelse, museumsfolk fra Jorn og medhjælpere havde gjort alt klar til den store aften i Fredericia, hvor godt 30 af Pierre Alechinskys værker skulle fremvises.

Pierre Alechinskys værker trak godt 200 gæster til Kongensgade 111. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen/Fredericia AVISEN)

Først bød foreningens næstformand Vagn Sørensen velkommen, og han kunne stolt fortælle, hvordan det var lykkedes at trække udstillingen til, herunder sendte han en dybtfølt tak til sponsorer og samarbejdspartnere.

Netop Vagn Sørensen var også i fokus hos bestyrelseskollegerne, der fortalte om det store arbejde, han havde lagt i denne store udstilling.

“Det er et scoop, at vi har fået en Pierre Alechinsky-udstilling til byen. Det kan vi takke Vagn for, han har ydet et stort stykke arbejde for at alt til at gå op,” sagde Vibeke Amstrup til Fredericia AVISEN.

Vagn Sørensen takker samarbejdspartnerne og taler om udstillingen. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen/Fredericia AVISEN)

Så var det Museumsinspektør Christian Kortegaard Madsen, der fik ordet og roste Fredericia Kunstforening for samarbejdet, men også på dedikerede vis lige skulle sige et par ord om Pierre Alechinsky, men det blev til en længere passionerede tale om Pierre Alechinsky og CoBrA-bevægelsen. Se hele talen her:

To kreative unge guitarister, Thomas og Asbjørn fra Den Kreative Skole sad klar til at fortælle en historie med strengene, og det blev en magisk historie, som du kan lytte til her:

Og så blev der ellers åbnet for forplejningen, som fik flertallet til at styrte ind i det tilstødende lokale, hvor det franske flag var lavet i drikkevarer, dertil brieost med oliven og brød. Det var dog ikke alle, der skulle fortrylles af maden til at starte. Mange var fortryllet af billederne, stod stille og studerede dem, tænkte og gik videre. Et barn stod med sin far i hånden og betragtede kunsten. Endnu en stor aften i Fredericia udspillede sig.

Pierre Alechinsky. Fredericia Kunstforening (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen/Fredericia AVISEN)

Kunsten i Fredericia kan noget – og Fredericia Kunstforening har endnu engang leveret en flot udstilling.

Se den og læs meget mere her: