Nu kan du komme til tre hyggelige Piano Matiné koncerter i efteråret på foyerscenen på Kolding Egnsteater med nogle af Danmarks bedste jazzpianister.

Forestil dig en søndag eftermiddag, hvor du kommer ind i den smukke, nyrenoverede foyer på Kolding Egnsteater. Du sætter dig sammen med dine venner og får serveret dejlig Afternoon Tea og hjemmelavet kage. Bag det nystemteHindsberg flygel gør en af Danmarks dygtigste jazzpianister sig klar og starter stemningsfyldt koncerten. Undervejs i koncerten fortæller han levende om den musik der strømmer ud fra scenen, om sit liv som kunstner og om hvad der inspirerer ham til at komponere. I pausen går du i baren og forsyner dig med kolde drikkevarer, og du kan næsten ikke vente til koncerten fortsætter endnu 45 minutter.

En god introduktion til jazz

Det bliver nu virkelighed på den sidste søndag i september, i oktober og i november måned. Jazz I Trekanten erhvervede sig midt under Corona pandemien et stort, smukt flygel fra Erda og Christian Schrøders Fond, og nu er det tid til at få det indviet med et helt nyt koncept, som vil kunne opleves regelmæssigt på Foyerscenen på Kolding Egnsteater.

Piano Matiné koncerterne skal kombinere hyggen med stor kunst, og sekretariatschef Karsten Bech fra Jazz I Trekantenfortæller, hvor inspirationen kommer fra:

– Mange af vores jazzlyttere har i flere år ønsket at få en introduktion til musikken under koncerterne, og det kan vi nu imødekomme under de mere intime forhold, som vi kan skabe på foyerscenen på Egnsteatret. Jazz kan være kompleks musik, og nu er der en mulighed for at få hjælp til at lytte til den, ved at musikerne fortæller om deres inspiration til de enkelte numre, og hvad de gerne vil udtrykke med musikken.

De nye rammer i Foyeren på teatret og et begrænset antal tilskuere vil skabe en hjemlig stemning, som bliver understreget af, at der med i billetten er inkluderet the serveret i kopper fra byens genbrugsbutikker og hjemmelavet kage. Musikerne er placeret på gulvet helt i øjenhøjde med publikum og tager sig tiden til at forklare om musikken og besvare spørgsmål fra publikum efter koncerten.

Tre Matiné koncerter i efteråret

Foreløbig er der planlagt tre koncerter i efteråret med tre meget forskellige kunstnere.

D. 26. september kommer trioen Human Being Human fra Aarhus på besøg og byder på moderne jazz-tronica og ambiente lyduniverser i en smuk balance af improvisation, grooves og stemninger.

Sidste dag i oktober giver Carsten Dahl solokoncert, og samtidig får du et indblik i hele hans kreative pallette, når han fortæller om sin musik og sine malerier, og hvordan de to kunstarter hænger sammen for ham.

D. 28. november er det pianist fra DR Big Band, Henrik Gunde der sammen med bassist Jesper Bodilsen øser gavmildt ud af smagsprøver fra deres kommende plade.

Der kan købes billetter til hver koncert for sig, og man kan spare penge ved at købe til alle tre koncerter for to koncerters pris.

Et af mange nye koncepter

Jazz I Trekanten er stolte over at kunne arrangere intime koncerter med så store kunstnere, og det kan nu lade sig gøre, fordi de pr. 1. juli blev udpeget som Netværksspillested af Statens Kunstfond.

– Som netværksspillested har vi ikke selv noget scene, så vi vil fremover samarbejde med en række foreninger og kulturinstitutioner om at arrangere anderledes musikoplevelser i helt nye omgivelser, fortæller Karsten Bech.

– Piano Matiné koncerterne forventer vi vil fortsætte ind i næste år, og vi har allerede nu andre spændende koncepter på vej ud, så bare hold godt øje med os, siger han

Se løbende programmet for alle Jazz I Trekantens aktiviteter på www.jazzitrekanten.dk eller på Facebook.