Forside Erhverv Pia Ottosen har startet Bogholder7000

Pia Ottosen har startet Bogholder7000

DEL
Bogholder7000
Foto: Thomas Lægaard - Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN besøger Pia Ottosen, der har været over 30 år om at finde frem til ideen, hun fik om at blive selvstændig. Nu har hun taget springet og er klar til at hjælpe firmaer med deres regnskaber i Bogholder7000.

Jeg kører ud af fæstningsbyen og ruller mod Skærbæk, på en villavej holder jeg ind, og bliver budt på kaffe. Det nye år er lige startet og for Pia Ottosen betyder det en ny begyndelse, selvom alderen viser 56 år.

Pia har startet Bogholder7000 og brænder for at hjælpe firmaer med at holde styr på regneskabet og skabe ro til at koncentrere sig om sine produkter eller ydelser.

“Min tanke er at skabe en kontakt med firmaer eller enkeltmandsvirksomheder, finde ud af, hvad det er de laver, hjælpe med prissætningen og fakturering, man kan gøre alt med mobilen , det meste kan ske online, det er jeg gearet til”, siger Pia.

Pia har en solid erfaring med bogføring, men det sidste arbejdsforhold endte med nedskæringer. I 10 år var hun bogholder hos firmaet hoej.dk som var placeret i København. I hoej.dk gik de fra kun at være tre personer til at være 28 personer.

“Der var selvfølgelig en vis selvstændighed i at sidde alene her i Skærbæk og bogføre. Vi gik fra store tunge postgange, hvor der var mange fysiske bilag og der næsten var brug for to postkasser til at få det hele digitaliseret”, siger Pia.

Pia har meget at byde på til de små- eller mellemstore virksomheder, der måske ikke overskuer at få sendt deres regninger ud til kunderne og få pengene i kassen, så der er noget at arbejde med. Jeg vil give den nødvendige ro i maven og et overblik over virksomheden. Hos Bogholder7000 kan man få skræddersyet de løsninger, man har brug for, så man ikke selv behøver at have det tunge apparat i virksomheden, men enten bruge mobilen eller mail til at sende bilag og regnskabet ud til Skærbæk.

Rejserne og drømmen for 30 år siden

Pia bor sammen med manden i Skærbæk, sammen har de tre drenge. Da hun gik på handelsskolen, tog hun regnskab på det højeste niveau og tog senere hen merkonomkurser. Hun blev uddannet som kontorassistent i 1982 på Domskontoret i Fredericia.

Pia ville gerne ud og hjælpe de selvstændige, hun kom fra både en familie og svigerfamilie, hvor hun så sene aftener eller lørdag formiddage, hvor der blev bandet over regnskaber. Hun tænkte, at der måtte være et marked for det.

Pia fik arbejde på et regnskabskontor fra 1983-1986 helt oppe i Grønland og i perioden fra 1988-1989 kaldte det kolde nord igen.

“Grønland er et fantastisk land, har man været der en gang, vil man entet tilbage eller også ønsker man ikke at komme der igen. Vi har et halvt hjerte på Grønland, det har sat sine spor i os”, siger Pia.

Men efter en rejse på cirka et halvt år med hendes mand til Australien i 1989, fik hun tankerne om at skulle være selvstændig. Men så gav rejsen også et udbytte, der måske satte planerne lidt på hold, men hjem i bagagen var en graviditet og parrets første søn var på vej.

Grønland kaldte endnu engang, da manden var færdiguddannet som maskinmester, så i 1993 til 1995 flyttede de tilbage til den store hvide ø. Så kom der flere drenge til i 1996 og 2001.

Fremtiden med Bogholder7000

For Pia handler det om at få skabt nogle kontakter og udvide sit netværk, få skabt liv i nogle gamle kontakter, hjælpe nogle nystartede med at få samlet trådene, samt at der kommer glade kunder i hendes butik og at hun får det til at køre.

“Det kan lyde lidt klicheartigt for alle ved, at der skal penge ind i kassen, men jeg finder det meget tilfredsstillende at være med til at hjælpe nogen i gang. Jeg synes mit fag er sjovt og det er det, jeg brænder for”, siger Pia.

Pia sidder klar ved telefonen på 60660421 eller på pia@bogholder7000.dk, hvor der snart gerne skulle komme bilag og regnskaber i indbakken.

Det var en en hyggelig kaffemik i Skærbæk, held og lykke med iværksætteriet.

http://www.vw-fredericia.dk/?gclid=Cj0KCQiA37HhBRC8ARIsAPWoO0xwqrnDkldfoKMFxtisjKIA2KLUt3OBj2oScJX61fUt6tucz9XFTKoaAm_AEALw_wcB
Annonce