En mand, der i går blev anholdt og sigtet for i Syrien at have ladet sig hverve af terrororganisationen Islamisk Stat (IS), er i dag blevet varetægtsfængslet ved Retten på Frederiksberg. Retten fandt, at der var begrundet mistanke om, at han har gjort sig skyldig i sigtelsen og fængslede ham i 19 dage, heraf de første 14 dage i isolation.

Anholdelsen skete på baggrund af et tæt samarbejde mellem Politiets Efterretningstjeneste og Københavns Politi.

Den pågældende er sigtet for at have overtrådt straffelovens § 114 c, stk. 3, ved i Syrien at have ladet sig hverve af IS til at begå terrorhandlinger. Fængslingsgrundlaget er risikoen for, at han på fri fod vil unddrage sig forfølgningen i sagen, jf. retsplejelovens § 762, stk. 1, nr. 1, og vil vanskeliggøre forfølgning i sagen, navnlig ved at fjerne spor eller advare andre, jf. retsplejelovens § 762, stk. 1, nr. 3.

Den 5. april og 8. april 2016 blev i alt ni mænd fængslet ved Retten på Frederiksberg på begrundet mistanke om, at de i Syrien havde ladet sig hverve af IS, heraf blev de fire fængslet in absentia.

Retsmødet i dag blev afholdt for lukkede døre af hensyn til efterforskningen. Der er nedlagt navneforbud i sagen.

Af hensyn til dørlukningen, navneforbud og den videre efterforskning kan Københavns Politi ikke oplyse yderligere, herunder intet nærmere om identitet, lokalitet eller mistankegrundlag.