Fredericia AVISEN kunne torsdag fortælle om bagerelev hos Wetches Bageri, Pernille Kjeldsen, der ikke kunne lave sin prøve på Kold College, som det ellers var planlagt. Fredag formiddag kom hendes faglærer, Jesper Widding Damkjær, forbi bageriet – og han havde kun rosende ord om både Pernilles arbejde, men også den sparring hun har haft med Bjarne Wetche. Med de erfaringer ser han store perspektiver i at gøre på den her måde fremadrettet også.

Normalt slår Jesper Widding Damkjær sine folder på Kold College i Odense, hvor han er faglærer på bageruddannelsen. I en tid med Coronavirus er det ikke almindelige forhold for ham. Normalt har han eleverne på skolen i denne tid, men det har Coronaen sat en stopper for. Som vi kunne fortælle torsdag har bagereelev hos Wetches Bageri, Pernille Kjeldsen, været nødt til at lave hendes prøve om butiksåbning i butikken på Vesterbrogade. Men det er der kun kommet gode ting ud af, vurderer Jesper.

“I den her tid er det meget anderledes. Det ikke at have den helt nære kontakt med eleverne er svært. Det er også hvad eleverne efterspørger, at de har muligheden for at sparre med os faglærere. Der synes jeg, i forhold til Pernille, at hun var haft hjælp og rigtig god sparring her ved Bjarne. Hun har lært at skulle tænke selvstændigt og være kreativ. Der skal hun bruge både i uddannelsen og i fremtiden. Så er det dejligt at se, at virksomheden bakker op – og at eleven engagerer sig så meget som hun gør. Det er også en metode man kan se på fremadrettet, jeg ser det klart som noget man kan gøre brug af i fremtiden”, fortæller Jesper Widding Damkjær.

“Det har også givet mig et endnu tættere samarbejde med Bjarne og de andre virksomheder, det tror jeg på er bedre for eleverne også”, supplerer han.

For Bjarne Wetche har det også været en god oplevelse, at Pernilles prøve er blevet lavet i butikken fremfor på skolen. “Jeg syntes det her er rigtig fint. Det giver det til eleven, at de får et andet pres, for her har vi rigtige kunder og vi har rigtige priser. Man står til ansvar for sine kolleger med det man vil fremvise. Jeg kan se på den anden elev vi har, at der er blevet fulgt med. Hun har også lært af det. Men den måde jeg plejer at integrere eleverne det er, at de bliver en del af forretningen, for det er vi afhængige af”, fortæller Bjarne Wetche.


“Her er en kultur for, at Bjarne viser hvordan det skal gøres, og så derfra får eleverne lov til selv at prøve kræfter med det. Det handler om at lære fra sig, men uden at de bliver tilskuere”, siger Jesper, inden Bjarne følger op: “Der er faglige regler vi skal overholde. Der er ingen rundbordssamtaler omkring det, der er ting og regler for hvordan tingene skal forarbejdes. Men ellers er der plads til at prøve sig frem. Vi har også testet alt muligt med forskellig afbagning, temperaturer og konsistenser med Pernille. Jeg har været nødt til at engagere mig, for at jeg skal træde ind i stedet for faglæreren. Der er en bunden opgave som hun skal løse, hvor jeg skal komme med de faglige svar. Men der er ikke anderledes for mig, end mine fortællinger i den daglige produktion om hvad det gør godt for ude i butikken. Så jeg har egentlig bare følt det som et naturligt skridt”.

Læs også

Pernille Kjeldsen har specifikt et tilbud på majsbrød og en lækker kage, men Jesper fortæller, at hun har været igennem alle slags brød og kager. “Men den der proces i forhold til at fabrikere, sælge og stå til ansvar overfor en kunde. Det tror jeg har sat tanker igang hos hende. Men det er lige præcis der man bliver tændt, når man mærker kundetilfredsheden. Det er det jeg tit synes eleverne mangler, den her kundebekræftigelse og anerkendelse, som Pernille har muligheden for at få her”, fortæller han.

“Vi er relativt tæt på vores kunder i denne forretning. Vi kan altid høre klokken når kunderne kommer ind, de mærker forretningen. Det er også lokalt at arbejde her. Pernille genkender en del af kunderne fordi hun måske har personlige relationer. Nogle handler her fordi Pernille er her, for eksempel. Hun har sin daglige gang i byen også. Så det er naturligt for os at være lokale og at være meget tæt på vores kunder. Det er virkelig vigtigt for os”, fortæller Bjarne Wetche.

Hvis man har lyst til at besøge Wetches Bageri og smage Pernilles kreationer kan man for 31 kroner erhverve sig et majsbrød og for 75 kroner købe en lækker kage. Køber man hendes samlepakke, så får man begge dele for blot 95 kroner – og de kan købes allerede i morgen søndag.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer