Corona har sat en stopper for mange ting. En af de ting er Pernille Kjeldsens eksamen. Normalt når bagerelever skal holde deres prøver om det at være i butikken, så foregår det på skolen. Men da skolen ikke er åbnet, så har hun fået lov at holde den i butikken hos Wetche, hvorfra hun inden længe også er udlært bager fra. 

Pernille er bagerelev hos Wetches Bageri på Vesterbrogade. Her har hun været et godt stykke tid nu, og inden længe er hendes læretid færdig, og så kan hun kalde sig for bager. Men lige nu nyder hun tilværelsen som elev hos Bjarne og de øvrige bagere i bageriet på Vesterbrogade. 

“Det kom for mange år siden, at jeg fik idéen om at blive bager. Det kom da jeg fandt ud af, at man kan leve af at lave kager og brød, så det skulle jeg bare være”, fortæller Pernille. med et smil, for nu har hun været i lære i mere end et år – og det har hun været hos Bjarne Wetche.

“Mine forældre kendte Bjarne fra unge dage, så det var egentlig den vej jeg kom ind. Det er helt som jeg havde forventet. Det er hårdt og fysisk arbejde. Det er noget jeg kan lide. Det at stå og arbejde hver dag, for så at kunne se resultatet efterfølgende. Jeg har været med helt fra starten af, jeg har fået lov til at gå igang lige med det samme, man står ikke og kigger som elev her hos Wetches Bageri”, forklarer hun.

Yndlingskagen og yndlingsbrødet?

“Det er helt klart jordbærkage. Jeg elsker jordbær, og så den creme der er i. Det elsker jeg. Og så er det speltbrødet der er min favorit”, kommer det prompte fra Pernille.

Det er altså en glad elev, der nu kan se tilbage på en elevtid der har budt på stor indflydelse og en god læremester. I denne uge har hun prøve i at sælge varer – og derfor har hun fået lov at klare den opgave i butikken på Vesterbrogade fremfor på skolen i Odense, som det ellers var meningen.

“Jeg skal have noget med butik, det er en del af uddannelsen. Vi vurderede, at det var bedre at lave noget med tilbud her i butikken, så jeg kunne få den del med i min uddannelse også. Normalt sælger vi det til eleverne på skolen, men her er det til alle vores glade kunder”, forklarer Pernille Kjeldsen om den kage, som hun er i fuld gang med at pynte.

“Det er anderledes og lidt sværere end det plejer. Normalt har jeg jo mine venner til at bakke mig op på skolen, men her skal man stole mere på sig selv. Så har jeg så også været så heldig, at Bjarne har været en rigtig god hjælp og sparringspartner. Så det har været rigtig godt, jeg er glad for Bjarnes tiltro og støtte til mig”, fortsætter hun.

Kagen bygger på en chokoladebund smurt med citroncreme. Så er der pistacienødder indeni for at give knas. Dertil har Pernille sammensat en citronfromage, at der pyntet med glace og hakkede pistacienødder. Jeg fik selv fornøjelsen af at smage Pernilles kreation – og den er helt fantastisk. Sommerlig, frisk – og så ser den jo bare virkelig lækker ud. På redaktionen, der ellers er noget kage-kritiske, blev den modtaget med store smil – og lysten til at spise et stykke mere. 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer