Pædagogerne har for mange børn, lyder det fra Venstres Pernelle Jensen, der ønsker bedre normeringer på området. Man har indført minimumsnormeringer på daginstitutionsområdet, men SFO’en skal også med, lyder det fra Venstre.

– Der er blevet lavet en undersøgelse blandt pædagoger på SFO området, der siger at de oplever at flere og flere børn mistrives på grund af for mange børn til for få voksne. Det er samme debat der har været på daginstitutionsområdet, hvor vi i Fredericia har indført minimumsnormeringer på institutionsniveau. Vi vil gerne gå videre og investere yderligere der, for det er jo kun et minimum. Men det næste vi skal tage fat på er normeringer i SFO’en, siger Pernelle Jensen, medlem af Fredericia Byråd for Venstre.

– Det er med en masse forbehold der er opgjort normeringerne i SFO’en, men tallene siger at vi i Fredericia Kommune har 11,5 barn per voksen. Den gennemsnitlige normering vil vi gerne nedbringe til 9 børn per voksen, siger Pernelle Jensen og fortsætter:

– Der er selvfølgelig et stykke vej. Men det er noget af det vi i Venstre vil kæmpe for. Nu har vi sikret normeringer der er minimum i daginstitutionerne, men vi skal også skabe en tryg hverdag for de børn der går i SFO.

– Når pædagogerne peger på, at der er stigende mistrivsel, det understreger vigtigheden i at tage fat i det her område. Det er selvfølgelig en investering, men jeg synes vi skal gøre det for at give sikkerhed til både børn og forældre. Vi vil gerne tiltrække tilflyttere til Fredericia, og det vil vi gerne gøre ved at det bliver billigere og bedre at være børnefamilie i Fredericia. Vi vil gerne sætte forældretaksten ned, men vi vil også genre op med normeringerne, slår Pernelle Jensen fast.

Hvor skal pengene komme fra?

– Der har der været mange prioriteringer af pengene i budgettet som vi ikke har været en del af. Vi havde gerne set pengene brugt anerledes. Vi har haft finansieringsforslag med til budgettet, som er blevet anvendt i budgettet, men som er brugt til noget andet. Det havde vi gerne set blevet brugt til det her i stedet, svarer Pernelle Jensen.

Men de penge er jo brugt nu. Har I andre finansieringsforslag?

– Pengene er blevet brugt på noget andet, i stedet for de mange tiltag vi havde til at gøre Fredericia til en attraktiv kommune. En del af det handler om at gøre det bedre og billigere af være børnefamilie i Fredericia, lyder det fra Pernelle Jensen.

1 KOMMENTAR

  1. Helt enig, især for børnenes skyld og dermed en bedre trivsel.
    Desuden er det et rigtigt godt aktiv at have gode normeringer på børneområdet. Det er noget der tæller når nye borgere / tilflyttere kommer til og noget de spørger ind til.

Kommentarsporet er lukket