Turen gennem Kanalbyen går over asfalt og grus. Udsigten klager man ikke over: Den Nye Lillebælts Bro danner sammen med kunstneren Jens Galschiøts Frihedsgudinde og de mange lystfiskere kulissen. Mågerne synger med sammen med Thomas Buttenschøn i harmoni til radioen fra den 20 fods container, hvor Perhaps åbner i dag.

Ideen med Perhaps ”Gade Mad” er frisktænkt, men makkerparret bag tapas- og vinbaren, kokkene Mads Täkker og Thomas Schmidt Jensen er allerede i gang med sætte alt op. Til middagstid i dag åbner Perhaps Gade Mad, et tilbud til de madglade gæster i Kanalbyen.

Læs mere om Perhaps her: Perhaps fylder et år

De to kokke spilder ikke tiden, der er blevet asfalteret fra ideen opstod til i dag. Det er under 10 dage siden, at en telefonsamtale satte gang i tankerne:

”Jeg talte i telefon med Ulrich Nicolaisen fra EventC mandag i sidste uge, og onsdag havde vi møde med chefkonsulent Louise Bjerre fra Kanalbyen. De var positive, og vi fik styr på alle detaljerne. Containeren ankom i går og i dag åbner vi”, smiler Mads Täkker, imens makkeren Thomas Schmidt Jensen brygger frisk stempelkaffe.

Mads Täkker og Thomas Schmidt Jensen åbner en pop-up-restaurant i Kanalbyen under navnet: Gade Mad

Kan I forklare konceptet omkring jeres ”Gade Mad”?

”Vi har arbejdet med at ændre vores koncept i vores restaurant i Købmagergade, hvor det skal være mere simpelt og nemt at være gæst ved os. Det nye koncept hedder ”Hverdag”, og i den forbindelse har vi valgt, at det hele skal være nemt at relatere til. ”Street food” og fancy internationale navne, slutter vi med. Vi har oversat vores ting til dansk. Madmæssigt serverer vi stadig vores populære tapas, som gæsterne er glade for. I vores pop-up-restaurant i Kanalbyen holder vi åbent de næste 14 dage, som udgangspunkt. Vi kommer ikke til at ligge fast her, det vil kræve en byggetilladelse, og så er det jo heller sikkert, at vejret stråler fra en skyfri himmel, hver eneste dag,”
siger Mads Täkker til Fredericia Avisen.

Og maden i jeres pop-up-restaurant?

”Man kan gå forbi, nappe et glas vin og smage noget lækkert mad, f.eks. vores fire sliders, hvor man kan vælge imellem hønsesalat, røget laksemousse, en ”brændende” okseburger, samt en almindelig børneburger”, fortæller Thomas Schmidt Jensen.

Der vil også være mulighed for at nyde Jacobsens øludvalg, sodavand, eller en hurtigt ”Ready-To-Drink; Gin-Tonic eller Mojito”. Den 5. september slutter makkerparret foreløbig deres nyeste påfund.