I disse dage regner der million efter million ned over Fredericias borgere. Overskriften er anlægsbudget. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men den er god nok og det er fortjent efter mange års smalhals.

Staten og Kommunernes Landsforening aftaler årligt et loft for anlægsbudgettet der herefter deles mellem landets 98 kommuner. Anlæg er for eksempel byggeri, cykelstier, veje, parker, idrætsanlæg, skove osv. Mange kommuner har ikke råd til at udfylde deres andel, hvilket giver mere velstående kommuner mulighed for at spendere ekstra.

I Fredericia er vi i min byrådstid blevet bremset af ”loftet”. Men i 2020 fik vi i Coronaens tegn loftet fjernet, og vi fik frit løb til at få gang i anlæg og byggeri.

Vi har gennem årene sikret en sund økonomi i Fredericia kommune og en kreditværdighed der nu har banet vejen for et lån i ”friværdien”.

Samlet set har Fredericia et efterslæb på vedligeholdelse og udvikling af vores mange idræts- og kulturanlæg.

Fredericia topper på kultur og jeg oplever en stor og stigende interesse. Kulturen og idrætten forener borgerne i fæstningsbyen. 315 millioner kroner bruger vi i disse dage på ”hinanden”.

Til borgerne i et tilbud til alle, uanset alder og samfundsstand. Det er ikke ”penge ud af vinduet”. Socialt giver vores indsats også en effekt. Børn, unge, midaldrende og ældre vil opleve et løft i de mange triste omgivelser som vi havde vænnet os til. Bosætningspolitisk er det også et plus, der skaber et tilvalg af Fredericia i en tid hvor store og små virksomheder gør deres indtog. Jeg vil gerne bekende kulør og være med til at sige til lykke til os alle i 7000. Når Coronaen er ovre og anlægsloftet atter har sænket sig over vores hoveder kan vi se de tydelige og varige spor som 315 millioner kroner gør i et bysamfund. Til gavn og glæde i mange mange år.

Tillykke Fredericia

Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
3 måneder siden

Når jeg læser dette indlæg, så ser jeg et alvorligt modsætningsforhold. Kommunens økonomiske situation er blevet bedre og bedre, men de sociale områder har lidt under det. Var der nogen, der talte om prioritering. Jeg læser andet steds, at der er masser af problemer bl.a. med udsatte børn, hvor man absolut svigter.
Kære Karsten Byrgesen, ved du heller ikke, hvad du arbejder med. Hvor er tallene angående dine udsagn her.
Det er selvfølgelig en god ting for Fredericia Kommune, at den danske stat giver støtte, men er det god ting, at man har fået lov til at låne penge. De skal betales tilbage. Er det ikke ligesom at tisse i bukserne, det varmer men en kold vinterdag bliver det til is.

Brian Nielsen
Brian Nielsen
3 måneder siden

Jens Jørn Pedersen rammer her plet, de sociale områder har lidt de sidste mange år, men det er åbenbart ikke her Karsten Byrgesen har sit hjerte, det var kun da han skulle bruge stemmer, hvor han rettede kuglen mod Borgmesteren.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
3 måneder siden

Hvad med pengene I har smidt efter teateret? Er de også taget fra handikappede og udsatte børn?