Der er krisetider i Danmark, og her i Fredericia kan de lokale forretningsdrivende også mærke det. Mange butikker er lukket, medarbejdere er sendt hjem – og omsætningen er nærmest lig nul. Det optager de lokale politikere, der opfordrer til at handle lokalt. Fredericia AVISEN tog en snak med gruppeformand for Venstre, Peder Tind, om hans formands ønsker om støtte til selvstændige – herunder betydningen af at handle lokalt.

“Vi har alle et stort fokus på at passe på Fredericia, vores udsatte borgere og vores ældre. Men også hinanden. Det er vi generelt meget fokuserede på”, indleder Peder Tind samtalen, der finder sted på telefonen efter et møde med Borgmesteren.

“Jeg synes det er vigtigt, at vi tænker hele vejen rundt. Det er klart, at de første dage handlede om at vi havde en plan for at sende folk hjem fra skoler, sikring for vores ældre tog udsatte. Alt det har helt naturligt været et stort fokus”, forklarer Tind og fortsætter:

“Men det er klart, at der er mange mennesker der er bange for og lever i frygt for hvad der sker, hvis de bliver fyret. Det er klart, at det er også en del af Corona-historien. Vi kender ikke de kapitler der kommer. En del af den fortælling er, at der er et stort fokus på hele arbejdsmarkedet. Hvordan kan vi hjælpe hinanden? Hvordan kan vi hjælpe samfundet ud på den anden side?”.

“Det er jeg overbevist om, at vi alle sammen er interesseret i. Det viser Finansministeren også med hjælpepakkerne. Der er ikke noget her man bare lige gør på en gang. Man er nødt til at forstå, at det her er en proces med nye tal og udfordringer hele tiden. Jeg har stor forståelse for at man har stort fokus på det. Det er også noget vi har fokus på lokalt. Hvordan kan vi lokalt hjælpe vores detailhandel? Det er noget af det jeg er i tæt dialog med borgmesteren omkring – og noget der vil komme mere ud omkring. Det er enormt vigtigt, at vi gør det”, siger Venstres gruppeformand.

Jeg har også en appel, som Fredericia AVISEN også har skrevet, at vi skal tænke så lokalt som muligt. Det er nu de om noget har brug for hjælp. 

Gruppeformand for Venstre, Peder Tind

“Mange af vores medarbejdere er sendt hjem, men der er et stærkt beredskab tilbage, der også har fokus på det her område. Det er en del af det vores krisestab har med i overvejelserne. Hvordan når vi hele vejen rundt? Det er jeg fuldstændig tryg ved, at medarbejderne har styr på situationen, Noget af det der bekymrer mig er, hvordan vi får forholdt os til den lokale detailhandel, men også for byens udsatte borgere.  Vi skal som byråd sikre, at vi kommer godt igennem det. Det tager tid, men vi vil yde indsatsen. Jeg oplever hele vejen rundt, både blandt politikere og embedsfolk, at man løfter i flok”, fortsætter han.

“Det er fuldstændig naturligt, at Jakob Ellemann har løftet dagsordenen, for det er utryghedsskabende for de mange selvstændigt erhvervsdrivende. Der er ingen der kender konsekvenserne af det her Corona. Flere caféer og butikker lukker. Det har store konsekvenser. Det er klart, at det er et kæmpe bump på vejen for den ellers gode udvikling. Men der lys for enden af tunellen, det er jeg sikker på”, lyder det afslutningsvist fra Peder Tind.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer