Denne morgen kunne SFs MF’er Karina Lorentzen Denhardt og SFs spidskandidat, Sune Nørgaard Jakobsen fortælle, at varmestuen får økonomisk støtte. 50 millioner kroner er afsat til varmestuerne i Danmark, men i Fredericia havde man en plan for året ud, så det var ikke på et hængene hår, siger Tind.

Kirkens Korshær har på grund af manglende indtægter fra deres corona-lukkede genbrugsbutikker lukket en række varmestuer på landsplan, for at søge lønkompensation. I Fredericia har økonomiudvalget bevilliget et ekstraordinært tilskud til Kirkens Korshær og dermed sikret, at varmestuen i Danmarksgade kan holde åbent frem til den 7. marts 2021. For at sikre driften af varmestuen efter den 7.marts 2021 samt undgå hjemsendelse/fyring af medarbejdere, er der behov for yderligere tilskud.

Derfor havde økonomiudvalget varmestuen på dagsorden den 22. februar 2021 og her kom hjælpen.

Varmestuen varetager en stor opgave for socialt udsatte i Fredericia Kommune og har en nøglefunktion i det midlertidige nødovernatningstilbud på Mosegårdsvej målrettet hjemløse i vintermånederne, skrev man i indstillingen og fortsatte:

Den primære indtægtskilde til drift af varmestuen i Danmarksgade er overskuddet fra Kirkens Korshærs genbrugsbutikker. Da genbrugsbutikkerne fortsat er lukkede grundet corona, varslede Kirkens Korshær lukning af varmestuen i Fredericia med henblik på at søge lønkompensation til medarbejderne via statslige puljer. Økonomiudvalget bevilligede derfor et ekstra tilskud på 60.000 kr. til Kirkens Korshær svarende til lønkompensation for to ansatte frem til den 7. marts 2021. Derved blev det sikret, at varmestuen kan holdes åben frem til den 7. marts 2021 med to medarbejdere.

Kirkens Korshær har brug for yderligere tilskud for at sikre drift af varmestuen efter den 7. marts 2021.

Der er behov for tilskud til at dække:

–          manglende indtægt for lønkompensation for marts måned ud: 35.000 kr.

–          manglende indtægt for lønkompensation for april måned: 50.000 kr.

–          sikre varmestuens drift resten af året og undgå hjemsendelse/fyring af medarbejdere med en forhøjelse af driftstilskuddet på 100.000 kr.

Det samlede tilskudsbeløb til dækning af manglende indtægter for lønkompensation for marts og april, samt drift resten af året, hvor hjemsendelse af medarbejdere undgås, beløber sig til 185.000 kr.

Varmestuen varetager en stor opgave for socialt udsatte borgere i Fredericia Kommune. Der tilbydes bl.a.:

  • Socialt samvær, omsorg og varme, der bl.a. er med til at reducere ensomhed.
  • Morgenmad og frokost, brug af pc, telefon og vaskemaskine.
  • Brobygning til kommunen.
  • Mulighed for at møde gadeplansmedarbejdere og kommunens sociale sygeplejerske.
  • Medarbejderne opsøger ugentligt Hellestedet i Vester Voldgade og udleverer tæpper og overtøj ved behov.
  • Varmestuen er distributør af HusForbi.
  • Varmestuen varetager nøglefunktion i et midlertidigt nødovernatningstilbud for hjemløse i vintermånederne. Tilbuddet findes på Mosegårdsvej og varmestuen hjælper hjemløse med transport til og fra lejligheden, samt sørger for mad, sovepose m.m.
  • Varmestuen er et tilbud kommunalt ansatte kan henvise borgere til ved akut behov for mad og tøj.

Hvis Fredericia Kommune yder tilskuddet på 185.000 kr. til varmestuen, vil det være muligt at holde varmestuen åbent resten af året og undgå hjemsendelse af medarbejdere. Dette er under forudsætning af, at genbrugsbutikkerne kan åbne igen som planlagt i marts.

– Det var ikke på et hængende hår, men det var målrettet og godt arbejde. Jeg er også glad for, at SF har været med til at presse på på Christiansborg, men det var ikke som Sune siger. Det er helt sikkert rigtigt for andre byer, men i Fredericia havde vi en plan. Jeg kontaktede tidligt i forløbet borgmester Steen Wrist, som tog det med på dagsorden i økonomiudvalget, der ved tog vi en plan, der gav den fornødne økonomi, siger Venstres gruppeformand, Peder Tind, der dog glæder sig over Sunes og Karinas arbejde på det landsdækkende niveau.

Læs også

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer