1.000 ekstra medarbejdere skal styrke skattekontrollen markant. Det betyder hundredvis af nye arbejdspladser rundt om i landet, også i Fredericia, hvor 100-150 arbejdspladser er på vej. Det glæder Social- og Beskæftigelsesudvalgsformand i Fredericia Kommune, Peder Tind.

Hos Venstres Peder Tind er der stor tilfredshed med meldingen om et stort skattecenter i Kanalbyen, men han ønsker en diskussion om Fredericia Kommunes bosætningsstrategi.

“Jeg glæder mig over, at vi får flere arbejdspladser til Fredericia. Det gør vi om det er 1, 100 eller 1000. Det er glædeligt, at vi kan tiltrække arbejdskraft og arbejdsplader i Fredericia generelt. Jeg er virkelig glad,” siger Peder Tind og fortsætter med et vigtig men for politikeren:

“Det giver dog anledning til en drøftelse, som vi også skal have i Byrådet. Jeg hæfter mig ved, at det vigtigste for Borgmesteren er at tiltrække arbejdspladser, nuvel er det ekstremt vigtigt, men det er mindst lige så vigtigt at styrke bosætningen. Det er godt med arbejdsplader i Fredericia, hvor der er mange, der pendler mellem deres hjem og arbejde i Fredericia, men Fredericia skal som udgangspunkt være fleres hjem, og potentialet er helt sikkert stort ved de mennesker, der får arbejde i byen. Som fredericianer vil jeg gerne kæmpe for, at de forelsker sig i byen og flytter til Fredericia. Jeg synes, at det er en vigtig pointe at få med i debatten.”

Hvordan vil du løfte denne svære problemstilling – mange kommuner i kæmper med de samme udfordringer?

“Vi skal først diskutere, hvordan vi kan styrke bosætningen i Fredericia, hvordan kan vi få flere grunde til salg, hvordan kan vi som fredericianere få flere til at bosætte sig i Fredericia. I sidste ende er det også den velfærd, vi skal leve af. Det er velfærden og fredericianerne, vi skal udvikle Fredericia for. Det er ikke kun arbejdsplader, det er også de mange gode mennesker, der bor eller senere bosætter sig i vores dejlige by. Bosætningen går pt. ikke så godt, som den kunne gøre”

Hvad tænker du, man kan gøre for at styrke bosætningen?

“Jeg synes, at vi for det første skal se på, hvordan vi kan få flere grunde på hylderne i Fredericia. Vi bor midt i landet, hvilket er attraktivt og vi har meget at byde på. I Børkop boomer bosætningen, det er også fint, men Fredericia skal også høste. Jeg er som sagt meget interesseret i, at vi har nok varer på hylderne, så de borgere, der vil flytte til byen finder et lækkert sted,” fortæller Tind og uddyber:

“Et punkt, der er vigtig for Venstre og som vi også tog med i budget 2020 er infrastrukturen. Den skal styrkes. DanmarkC og byen buldrer derudaf. Det glæder os, men vi hører fra erhvervslivet, at der skal gøres mere nu, så trafikken også flasker sig bedre. Det er godt, at vi i dag tiltrækker flere virksomheder, men infrastrukturen er ikke fulgt med, så den arbejder vi med nu, hvor der er sat penge i budgettet.”

“Det er samtidig oplagt, at det gode Borger- og Demokratiudvalg arbejder endnu mere med bosætningsproblematikkerne, og ikke mindst fortsætter med at inddrage de små skønne lokalsamfund, som vi har rundt om i Fredericia,” slutter Peder Tind.

Fakta

Frem mod 2023 vil regeringen etablere otte nye skattecentre uden for hovedstaden. Allerede i 2020 åbner de to første nye skattecentre i Fredericia og Frederikssund

Regeringen vil åbne otte nye skattecentre frem mod 2023. Fire i Jylland, hvor 500 nye arbejdspladser oprettes, to på Fyn, hvor 250 nye arbejdspladser oprettes, og to på Sjælland, hvor 250 nye arbejdspladser oprettes.

Fredericia gik sidste år tilbage i bosætningen ifølge Danmarks Statistik.

Leave a Reply