Sætter Peder Tind sig i borgmesterstolen efter valget i november, vil han og Venstre arbejde for en ny version for Fredericia, men også for en kulturændring, hvor åbenhed og gennemsigtighed er nøgleord. Det fortæller han i et radioindslag, optaget i forbindelse med oppositionslederens 40 års fødselsdag.

»Jeg har rundet et skarpt hjørne. Næste gang er det 50 år, men jeg havde en stille og rolig fødselsdag,« indleder Peder Tind og fortæller om livet højdepunkter:

»Jeg boede i udlandet i fem år. Det tænker jeg tilbage på. Det er fedt, at Anitha (Peder Tinds hustru red.) og jeg turde gøre det, inden vi fik børn. Det er glad for, at vi gjorde. Det havde ikke været muligt i dag. Det er også en milepæl at komme tilbage til politik, og blive en del af Venstre. Det har været super spændende. Derudover det at få børn og stifte familie, det er et stort øjeblik.«

Løbeture gennem 2020 har taget 15 kilo af Tind, men også givet kilometervis af tænketid, hvor Tind har sat sig en række mål.

»Jeg sætter meget klare mål for mig selv. Når jeg løber, ser jeg kommunalvalget 2021, jeg sætter mig mål, og mediterer lidt inde i hovedet, når jeg løber. Det er en god måde at rense ud på og sætte mål for sit liv,« fortæller Tind.

»Det ville mærkeligt at sige, at det ændrer ikke vores drejebog frem mod valget, at Jacob Bjerregaard ikke længere er borgmester. Steen Wrist er en anden type. Et andet menneske. Han skal sætte sit eget præg nu på det hele, og det skal gå stærkt, så der vil være muligheder for at udfordre politikken og det absolutte flertal, som fredericianerne gav Socialdemokratiet sidste gang. Det havde vi gjort, om det var Jacob eller Steen. Vi vil udfordre på visionen, som vi synes mangler,« siger oppositionslederen i interviewet.

Er der ting, du ville have gjort anderledes i fredericiansk politik med den viden, du har nu?

»Jeg kan lide åbenhed. Jeg kan lide dialog. Jeg kan lige transparens. Jeg kan lide politik tænkt i brede fora, hvor folk får lov at udtrykke sig. Jeg har tit tænkt på mine løbeture, at hvis jeg bliver borgmester, hvordan vil jeg så være borgmester? Jeg vil aktivere borgerne meget mere. Vi skal have en version, og vi kan bruge vores Borger- og demokratiudvalg til den opgave. Der er en oplagt mulighed for her at give alle mulighed for at komme til orde. Jeg vil forsøge at åbne endnu mere op, gøre det med transparent. Jeg vil gøre det mere demokratisk. Jeg vil skabe en stærk platform for vores unge i fremtiden, som også skal bære vores demokrati videre.«

»Jeg vil gerne forholde mig til fakta. Her er noget, som skete, der ikke er i orden. Fredericia er en skøn by, og der kan være rygter. Jeg vil være med til at køre en åben proces. Jeg har borgere, der skriver til mig om visioner. Vi skal give dem en platform. Vi skal tale sammen om, hvordan fremtidens Fredericia skal se ud. Det kunne være interessant at åbne byrådsmøderne endnu mere op, så vi kan få gode debatter og gode snakke. Jeg vil ikke acceptere den dagsorden med, at vi er så enige hele tiden. I udvalgsværelserne diskuterer vi, og det er lukkede møder, men vi har faktisk mange områder, hvor vi er rygende uenige. Jeg elsker debatten og det at debattere. Ballet skal åbnes op og flere skal udtale sig. Vi skal ikke vente til et kommunalvalg med at debattere og få flere debatter, hvis jeg bliver borgmester skal der skabes rum for debat. Vi kunne starte med en vision 2025, nu hvor socialdemokraterne ikke vil.«

»Jeg håber, at valget bliver et valg med dialog, og Corona er kommet under kontrol. Jeg håber, at vi får en valgkamp som vi kender dem, hvor vi mødes på gågader og i forsamlingshuse. Man vil se et Venstre, der har et mål, et Venstre der er oppe i gear og et mål om, at vi skal være med til at lede Fredericia i fremtiden.«■

Hør hele indslaget ovenfor – hvor Peder Tind også giver sit bud på, hvad det er for et Socialdemokrati, som han og Venstre er oppe imod.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Larsen
Larsen
8 dage siden

Det siger i jo alle sammen ind til i sider på de dyre stole