Den lokale partiafdeling valgte torsdag aften Peder Tind som deres spidskandidat til det kommende byrådsvalg. Tind tog imod valget og udtalte tak til forsamlingen for tilliden.

Lokalet var fyldt med partimedlemmer fra Venstre, der torsdag aften skulle vælge deres kandidater til det kommende kommunalvalg og regionsvalg. Sidst var der generalforsamling i starten af året, men herefter kom coronakrisen, så i slutningen af maj måned skulle der være afholdt opstillingsmøde, men det blev udskudt til efter sommerferien efter aftale med landsledelsen.

Peder Hvejsel blev valgt som ordstyrer, og herefter begyndte forsamlingen at indstille kandidater til spidskandidat. Peder Tind var herefter den eneste kandidat, der accepterede indstillingen, hvorefter forsamlingen valgte ham.

Peder Hvejsel ledede opstillingsmødet (Foto: Fredericia AVISEN)

Forsamlingen indstillede nu de øvrige kandidater til byrådet, og herefter fik de forskellige nominerede mulighed for at tale til forsamlingen, hvor de forklarede om deres baggrund og politiske ambitioner. De fleste havde konkrete, liberale mærkesager og mere liberal politik på deres dagsorden.

Vi spurgte Peder Tind om hvad han tænker, når han nu er blevet genvalgt som Venstres borgmesterkandidat i Fredericia:

“Jeg er ydmyg, meget stolt og rigtig glad for at få lov til at stå i spidsen som borgmesterkandidat for Venstre. Men ikke mindst er jeg imponeret over den gode stemning og de gode taler her til aften. Det bliver et stærkt hold med dygtige kandidater, der har noget på hjertet. Det tror jeg virkelig der er brug for, hvis vi skal have et magtskifte her i byen”.

Peder Tind takkede for valget (Foto: Fredericia AVISEN)

Hvad skal Venstre indtil valgkampen går rigtig i gang?

“Der er to spor. Vi er i gang med at forberede os til valg. Så vi forbereder os grundigt nu og kommer stærkt til valgkampen. Men vi har også taget et ansvar i denne periode. Så der skal tages beslutninger og der skal tages ansvar. Det andet spor er, at vi vil begynde at fortælle folk, hvad vi vil kunne, hvis vi får et skifte i Fredericia og får brudt det socialdemokratiske flertal. Så der er ingen tvivl om vi vil gøre alt for, at vi kan vinde valget. Der var blåt flertal i Fredericia ved sidste Folketingsvalg, så det er muligt”.

Peder Tind ønsker ikke at Venstre skal være uenige med de andre partier, bare for at være uenige. Han mener at byrådspolitikerne i dag tager mange kampe i udvalgsværelserne, og synes heller ikke det er rutinepræget. Men han forstår godt at folk måske tror man er passiv, fordi det er en del af det med at tage ansvar, at man også bakker op om forlig.

“Folk ved efterhånden, at jeg gerne stiller mig frem og kæmper for værdierne, også åbenhed, frihed og brugerinddragelse. Det synes jeg man har kunnet se i den nuværende valgperiode. Det gør jeg også inde i det politiske værksted, når vi diskuterer og forhandler. Vi har jo netop ikke et flertal, så vi forsøger hele tiden at sætte den liberale politik ind i aftalerne, og det synes jeg selv er fornuftigt, når det er socialdemokratisk flertal i kommunen”, siger Peder Tind.

Der har været kritik fra politikerne udenfor byrådet om, at der har været for stor lukkethed?

“Vi er ikke lukkede på nogen måder, synes jeg. Men vi tager ansvar og holder vores aftaler. Så hvis man vil sidde med ved bordet, så må man respektere det flertal, borgerne har valgt. Men vi går også ud og snakker med folk. Vi deltager i demokratiet, og det synes jeg også man kan se på hele gruppen og de synspunkter de har markeret sig med i perioden”, siger Peder Tind.

I den kommende valgkamp vil man ifølge Tind også se en meget synlig og proaktiv gruppe af Venstre-kandidater. Der er lagt en klar strategi om at få skabt arbejdspladser og arbejdet med jobcenteret for at få inkluderet flere borgere og skabt nytænkning.

“Jeg vil gerne have et rummeligt arbejdsmarked. Jeg har altid været socialt interesseret, og vil nok kalde mig selv social liberal. Ved at folk kan bruge deres egne ressourcer, når de har dem, kan vi opnå stor individuel frihed”, siger Peder Tind:

“Vi skal knække kurven med offentlig forsørgelse. Hvis vi investerer massivt i jobcenteret og skruer op for samtaler og muligheder, skaber energier og nytænkning, mener jeg vi er på sporet. Vi har slet ikke råd til at lade være”.

Får vælgererne en alternativ borgmester, hvis de stemmer på dig?

“Selvfølgelig vil der være en markant forskel på mig som borgmester i forhold til Jacob Bjerregaard. Først og fremmest får man jo min person og kvaliteter, men også det stærke hold der står sammen med mig. Der vil være mange flere og markante liberale punkter. Men især vil jeg favne og have fokus på Fredericia. Jeg har ikke brug for at rejse rundt hele tiden. Jeg vil kæmpe med alt hvad jeg har for byen, være en del af den, inddrage den og borgerne og stå i den som den jeg er”, siger Peder Tind.

Venstre var mødt talstærkt op i thansen Lounge for at vælge kandidater (Foto: Fredericia AVISEN)

Tobias Jørgensen, Folketingskandidat valgt på generalforsamlingen, roste Peder Tind for hans indsats og udtrykte stor tillid til at borgmesterkandidaten kan løfte opgaven i den kommende valgkamp. Generelt var stemningen optimistisk og håbefuld. Kenny Bruun Olsen fik under sin kandidattale nævnt en række af mærkesagerne, som han selv ville kæmpe for. Christian Jørgensen var humørfuld og veloplagt i de hjemmevante rammer, og også han slog på de liberale veje, han gerne ville have Fredericia gik. Men det kræver at det socialdemokratiske flertal bliver brudt. Henrik Eriksen, tidligere købmand, der også stillede op, nævnte klapsagen fra Trelde som et område, hvor han så en klar stillingtagen til miljøet.

“Vi har et stærkt hold” (Foto: Fredericia AVISEN)

Der var kage og kaffe i pausen, mens stemmerne til kandidatlisten blev talt op. De fleste havde et smil på, og man fornemmede at mange glæder sig til at valgkampen kommer i gang. Venstre i Fredericia forsøger at positionere sig selv og strategien i valgkampen, hvor de møder en socialdemokratisk borgmester, Jacob Bjerregaard, der har formået at få byrådet til at samarbejde i hele den indeværende valgperiode. Med Peder Tind mener Venstre at de har en borgmesterkandidat, der også kan samarbejdet, og som har vist sig at kunne tage ansvar og deltage i driften af byen, samtidig med at han har skabt en klar profil blandt vælgerne.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer