Venstre i Fredericias lokale spidskandidat, Peder Tind, var også på talerstolen i anledningen af Grundlovsdag, der blev afholdt på Kurt og Jette Kingods gård. Han talte om de restriktioner, der har været svære for friheden i det danske samfund.

– Grundlovsdag er en festdag, hvor vi fejrer landets fundament. Vi fejrer friheden til at ytre sig. Vi fejrer vores demokrati, og det at vi kan tage et medansvar for dagen i morgen og at vi kan stemme. Vi lever i en særlig tid, hvor en global pandemi har sat samfundet på en ekstraordinær prøve, der har sat spor, sagde Tind og fortsatte:

– Friheden har været udfordret med restriktioner og former for kontrol vi sjældent har set før, er blevet en del af vores hverdag. Frygten for covid har haft mange konsekvenser, og har defineret, hvordan vi kunne leve. Sundhedskrisen har været alvorlig, og er fortsat alvorlig, men vi skal også huske på, når vi står på en dag som i dag, Grundlovsdag; optimismen, friheden og mulighederne, som vi kan glæde os over. Vi kan glæde os over, at det Danmark vi kender, det er vi på vej tilbage til. Et håndtryk, det åbne land og den frie bevægelighed. Prisen for friheden har været høj.

Se hele talen her:

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer