Venstre kom styrket ud af kommunalvalget 2021, og var tæt på at få det sjette mandat ved kommunalvalget i 2021. Men det var et tilfredsstillende valg og et godt team, som Peder Tind fik med sig i byrådet ind i 2022. Derudover blev Peder Tind udvalgsformand for Kultur- og Idræt, og det formandsarbejde er han glad for at være en del af. Fredericia har så meget at byde på, slår han fast i et interview.

Det har været endnu et vildt politisk år. Det fortæller Peder Tind i interviewet om året der gik, og der bliver ikke mindre at arbejde med i året der kommer.

– Venstre har altid ambitioner om at vinde borgmesterposten, vi har altid ambitioner om at tage ansvar og søge indflydelse. Vi havde et stærkt hold. Vi kom med en stærk politik, som vi fremlagde for vælgerne, siger Peder Tind.

Partiet gik frem og var få stemmer fra det sjette mandat. Det var derfor også meget nervepirrende for Tind og resten af Venstre at følge med til sidst.

– Det er klart, at man skulle lige sluge, at det var så lidt. Jeg skulle da sove lidt på det. Vi havde da håbet, at det gik til vores fordel. Men jeg fik sovet roligt. Jeg er et godt sted i mit liv. Jeg er glad for at bo i Fredericia. Venstre blev senere en del af konstitueringen, og vi tager ansvar i dag, men mon ikke også, vi får muligheden for et godt valg igen, siger Peder Tind, der senere blev Kultur- og Idrætsudvalgsformand. Et område, som han nyder at arbejde med.

– Der er sket meget. Vi har kastet lys på hele området. Jeg synes, at det er vigtigt, at vi fik løftet området. Der er mange ildsjæle, der gør det godt. Vi skal huske, hvor meget vi har at glæde os over i Fredericia. Så for mig er opgaven at kaste lys på hele området og se på de mange gode ting, vi faktisk har i Fredericia. Men en af opgaverne bliver også at kaste lys på det formidlingscenter, vi skal have. Det bliver forhåbentligt et nyt museum. Ambitionen om at kunne fortælle om Fredericias historie, kunne brande os og generelt også idrætten, det at vi havde en folkefest med VM i Orientering, idrætsfesten vender retur og vi vil det. Byen har utroligt meget at byde på, siger han.

Peder Tind fortæller også om, at Fredericia er kommet med i den Vestdanske filmpulje, hvor mulighederne for byen og en filmsatsning på den lange bane. – Fredericia skal være en kulturmetropol, siger Tind blandt andet.

– Vi har en by fuld af fantastiske fortællingerne. Vi har volden. Vi har så meget – ja et uforløst potentiale, som kan fortælle hele vores historie via et nyt museum. Det arbejde er igangsat. Det er også en del af vores budget, som vi vedtog i efteråret. Det er også vigtigt, at vi som politikere tør være ambitiøse og sætte mål for fremtiden. Vi må godt være stolte som fredericianere, fordi vi har meget at byde på. Derfor skal vi også kaste lys på det vi kan, og de potentialer, der er, siger venstremanden.

Peder Tind fortæller også, at han nyder at arbejde efter et princip om at være ambitiøs. Han tør drømme stort, og derfor er han ikke overrasket over, at det går så godt.

– Vi vil tiltrække internationale events. Vi har generelt sat mange skibe i søen. Det vidner om, at vi ikke har ligget på den lade side, men Rom blev ikke bygget på en dag, men vi har fyrtårne. Teater, håndbold og fodbold, snart det kommende teater. Alt det fortæller historien om, hvor rart et sted, som Fredericia er at bo i. Det betyder også noget bosætning, og i sidste ende et bedre skattegrundlag, når flere flytter til vores by. Jeg elsker at bo i Fredericia, så det er naturligt for mig at sige: Kom og vær med. Bo midt i Danmark i en fantastisk kommune, siger Tind, der også er glad for det brede politiske arbejde.

Det brede politiske arbejde så også dagens lys på landsplan, hvor Socialdemokratiet, Moderaterne og Venstre gik i regering sammen.

– Der er brug for, at vi står sammen i disse tider. Der er brug for at skabe bånd. Regeringsgrundlaget er også et godt eksempel på godt gennemarbejdet politik. Jeg skulle da vænne mig til det, men jeg tror på, at det er det rigtige i denne tid, hvor der er krig i Europa, energikrise og økonomisk krise, fortæller han blandt andet om den nye regering, der i interviewet også ser på Folketingsvalgkampens store temaer: De unge, der står uden for arbejdsmarkedet og er ramt af ensomhed, angst og den isolation, som coronakrisen medførte.

– Jeg tror på, at vi skal italesætte fællesskabet igen. Vi skal glæde os over, at vi har et åbent samfund igen, siger han.

Se interviewet her.