Forside Erhverv Peder Hvejsel arbejder med iværksætteri på en ny måde

Peder Hvejsel arbejder med iværksætteri på en ny måde

DEL
(Arkivfoto- PR )

Mødet med tidligere politiker og erhvervsmand Peder Hvejsel starter i denne omgang med samtalen om det valg, der netop er udskrevet, men det er nu noget andet, vi skal tale om i dag. Den 15. maj afholder Peder Hvejsel i samarbejde med Advokat Erling Christensen og Jørgen Juhl fra IBC, samt Stephen Bihl fra Business Fredericia et iværksætterarrangement på Lab Bülow (På den gamle Bülows Kaserne).

Klokken er lidt i ni og fuglene synger i Taulov, hvor Peder og jeg har sat hinanden stævne. Kaffen er skænket og vi tager plads efter vores korte valgsnak. Jeg tænder computeren, og gør klar til at skrive, hvad Peder har på hjertet.

“Min første indgangvinkel til arbejdet med iværksætteri kommer fra noget så simpelt, at det er min store passion, og noget, jeg altid har brændt for. Samtidig ønskede jeg at have noget at give mig til efter min exit fra politik og erhvervsliv,” indleder Peder og fortsætter:

“Vi var en gruppe, der tænkte, at vi kunne gøre en forskel for iværksættere, og derfor indledte vi for nogen tid siden en række sparrings- og rådgivningsaftaler. Og så fik vi ideen til arrangementet den 15. maj, hvor vi ville samle iværksættere, og styrke dem gennem netværk og samtaler. Vi besluttede, at vi gerne ville have 20 med, og det skulle være iværksættere med potentiale, og dem, som måske lige er startet eller på vej til at starte. Vi sammensatte så et program, hvor de skulle høre andre iværksættere, men også speeddate med hinanden, og heraf udvikle hinanden. Vi har mange i Fredericia og omegn, der starter op, og det kunne være godt at styrke dem, og få dem til at ansætte og så videre.”

Har I nået målet?

“Ja, vi har 28 med nu, og det er godt. Vi har faktisk kun brugt de sociale medier i lukkede grupper,” fortæller Peder Hvejsel.

Hvad bliver jeres rolle?

“Vi arrangerer det i samarbejde med Stephen Bihl fra Business Fredericia, og derudover, så vil vi give de skub, råd og ord, der kan være nødvendige. Vi har samtidig et godt netværk at trække på, så mens jeg er god til noget, kan det være, at iværksætteren har brug for en grafiker, men sådan en finder vi også,” fortæller Peder Hvejsel.

Jeg spørger til livet efter politik og erhvervsliv, og Peder er glad for rollen som en slags nestor for iværksættere, der sørger hans råd.

“Jeg ville, som jeg startede med at sige, ikke gå i stå. Jeg ville ikke være en pensionist, der drak kaffe, så tv-avis og læste avis. Jeg tror simpelthen, at man går hjernemæssigt i stå. Jeg ville holdes i gang. Jeg elsker iværksætteri, og i en samtale med min søn Jesper, blev jeg opfordret til at aflevere noget af den viden, som jeg har oparbejdet retur til samfundet. Det er min måde at give igen på,” siger Peder og fortæller om et andet projekt.

“Derudover er vi nogle stykker, der har startet et lille firma, hvor vi er en slags “mini business angels”, der ser på projekter, vi måske vil investere i.”

Hvordan er det så at tale med iværksætterne?

“Det er virkelig spændende, og jeg oplever, hvor glade folk er, når de får mulighed for at tale om deres projekter, få tips og ideer. Jeg kan naturligvis godt rådgive på det strategiske niveau, men det er faktisk mange gange dagligdagsniveau, vi taler om. Det kan være alt fra den rette pakkeleverandør til indkøb,” fortæller Peder Hvejsel.

“Nu har jeg jo ikke selv driftsansvar længere, og det er faktisk befriende, og giver mig mulighed for at være bagved og rådgive. Det er rigtig godt. Jeg kan aflevere min viden, og jeg møder faktisk kun stor taknemmelighed. Jeg bruger pt. 10 timer om ugen på det, og de timer er godt givet ud.”

Vi slutter, hvor vi startede. Vi vender politik, og ikke mindst valgkampens første debatter, men der bliver også plads til fodboldsnak, som altid, når man taler med Hvejsel.

https://www.facebook.com/events/2002682916506460/
DEL