På Social- og Sundhedsskolen udbydes der forskellige former for uddannelser. En af dem er som pædagogisk assistent, og den matcher 20-årig Cathrine Clausen perfekt, selvom hendes oprindelige plan var at tage pædagoguddannelsen.

Cathrine Clausen er igang med hovedforløbet på PAU-uddannelsen på Social- og Sundhedsskolen Fredericia – Vejle – Horsens (SOSU FVH), og det er hun rigtig glad for.

»Det er godt at gå der, fordi der er meget fokus på at have en bestemt faglig viden. Man trives og har det godt, og lægges vægt på sociale relationer,« siger Cathrine og kommer ind på, hvad hun vil bruge uddannelsen til:

»Jeg vil bruge det til at arbejde på et dagtilbud og senere hen arbejde med et andet område, der kunne være botilbud, ældreplejen, skole SFO eller lignende.«

Det har altid ligget i kortene, at Cathrine ville arbejde med mennesker, men den oprindelige plan var ikke at tage uddannelsen som pædagogisk assistent.

»Så længe jeg kan huske har jeg vidst, at jeg ville arbejde med mennesker. Jeg tænkte pædagog til at starte med, da jeg ikke kendte til PAU-uddannelsen, men den tiltalte mig mere, da jeg fandt ud af det var en mulighed. Jeg er ordblind, og kan derfor godt have svært ved de skriftlige ting. Der er også skriftlige ting på PAU, men ikke i samme grad som på pædagog-uddannelsen,« siger Cathrine, der hidtil på hendes uddannelsen har været i praktik i Børnehaven Giveskud:

»Det var rigtig spændende, fordi vi får en masse teori på skolen, men det er noget andet end at prøve det. Man forstår det bedre, når man skal ud at udføre det og ser hvad det er i virkeligheden,« forklarer Cathrine.

Hvorfor synes du, at man skal vælge pædagogisk assistent-uddannelsen?

»Jeg synes man skal vælge den, fordi man får en masse viden og muligheder og kan gøre en forskel i andre mennesker liv. Både ældre, børn og unge. Man får redskaber og erfaring til at komme ud og gøre en forskel,« siger Cathrine.

Uddannelsesen som pædagogisk assistent giver en grundlæggende viden om, hvordan man drager omsorg for børn, unge og voksne. Man får desuden viden om, hvordan du kan lave aktiviteter inden for bevægelse, idræt og i naturen På uddannelsen lærer du også om betydningen af kost og motion for det fysiske og psykiske velvære, ligesom du lærer at arbejd med konflikthåndtering.

Som pædagogisk assistent arbejder du med børn, unge eller voksne med særlige behov. Det kan være i en daginstitution, hvor du er med til at planlægge lege og aktiviteter, deltage i forældremøder og fælles arrangementer og hjælpe til med oprydning o.l.  Du kan også søge arbejde som medhjælper i en ungdomsklub, på et fritidshjem eller i en døgninstitution, eller du kan søge om at blive dagplejer i eget hjem.

SOSU FVH har ansøgningsfrist til et nyt hold på GF2 hold pædagogisk assistenter d. 1. november. Læs mere om uddannelsen her

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer