Den danske soul- og R&B sanger, Patrick Dorgan gæstede Tøjhuset med band, det var kun optræden nummer to på den nye tour, som det fredericianske publikum kunne nyde på den sidste dag i januar.

Fredericia AVISEN taler med Patrick Dorgan

Jeg skal være helt ærlig at sige, at jeg ikke kendte Patrick Dorgan af navn, før end, jeg blev spurgt om, jeg ikke ville dække koncerten på Tøjhuset. Så jeg måtte en tur på Youtube, inden jeg kunne sætte personen på plads. Der gik ikke længe, før jeg vidste, at jeg havde hørt mange af sangene før, jeg havde dog aldrig tænkt, at det skulle være en dansker.

Patrick Dorgan
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia

Tøjhuset var en fin ramme til denne type koncert og efter at have lyttet til Patrick Dorgan på Youtube havde jeg høje forventninger til hans stemme. Præsis klokken 20.00 tonede bandet ud på scenen og koncerten gik i gang med et tremands orkester bestående at keyboardspiller, bassist og trommeslager med Patrick Dorgan i front.

Patrick Dorgan
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia

Hans stemme skuffede på ingen måde, og uden nogen for for overgearet lysshow eller påklædningscirkus forførte Patrick Dorgan publikum med smørstemmen og bandet med deres tight og vellydende musik.

Patrick Dorgan
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia

Der var en overvægt af kvinder og det må nok krediteres Patrick Dorgans stemme og hans charme på scenen. Han taler mellem hvert nummer og han taler meget, man kan i hvert tilfælde ikke være i tvivl om, at han er dansk. Han taler med sin københavner accent om stort og småt, lige fra at sige til publikum, at Den Engelske Pub er målet efter koncerten, og publikum burde komme med, til om hans kæreste har været oppe hos deres søn og lægge en pude under nakken. Det er lavpraktisk underholdning mellem de super lækre numre, der bliver spillet med god lyd i Tøjhuset.

Patrick Dorgan fortæller mere om sin søn; om at drage ud i verden og måske falde ned med en flyver over Atlanten. Så han skrev en sang til sin søn Vito, den havde udover international klasse, noget Lukas Gramhamsk over sig.

Sangen til sønnen Vito

Første gang der kommer gang i fællessangen og de klassiske rytme klap er under nummeret On The Way Down. Når omkvædet rammer, er salen med, men kunne godt ønske sig, at flere havde fundet vej i kulden, men Patrick Dorgan og band er ligeglade, de giver den alt de har.

On The Way Down før stort bifald og skaber fællessang

Patrick Dorgan er en sjov størrelse, hans stemme og sange har kæmpe potentiale, det er på mange andre måder, han kan minde om Lukas Graham, vel at mærke før han blev medieskolet. Patrick langer ud efter sit pladeselskab og lægger ikke fingre imellem, da han præsentere et helt nyt nummer, der hedder Out Of The Woods. Han prøver flere gange at sige, at det kunne være en sang om hans forfærdelige pladeselskab, men det er ikke til at tage fejl af.

Patrick Dorgan
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia

Efter en time går bandet af scenen, og publikum vil selvfølgelig have mere, Patrick Dorgan lader dem ikke vente længe før, han er tilbage igen. Undervejs har vi fået både painkillers og uptempo-nummeret Marilyn, der sagtens kan matche et Bruno Mars nummer.

Han snakker om at kysse folk med sin musik, en skaldet mand, råber han gerne vil kysses, Patrick Dorgan kvitterer med, “Du ligner en betjent, der engang anholdt mig, så du skal vel også have noget tilbage”. Det efterlader salen i grin, det kan han også underholde mellem numrene, uden at være plat.

Patrick Dorgan
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia

Det var en lidt kort, men super dejlig koncert, jeg er sikker på, at Patrick Dorgan i de rette hænder kan gennemgå en stor transformation til at blive en international stjerne.

https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/75792?&q=bfca6cb8-b6ef-4f9b-a461-5fc0df3d33f7&p=ac59dc39-9c9a-4478-a92d-3e9c45981ec1&ts=1548747233&c=billetten&e=201801&rt=Safetynet&h=071f614d8fc8d0f6740d5bd5412f499a
Køb billet her