Irene Møllgaard benytter sig af YourBoots, har sclerose, er meget udsat i den her tid, og hun kommer helst ikke ud. Vi har talt med Irene om, hvordan hun håndterer situationen om at være patient i en tid som denne.

YourBoots har showroom på Brovadvej i Fredericia, og fra domisillet i Erritsø tager Dorte Toft Skov sig af kunderne i dette område af Danmark, men lige nu er hverdagen ikke som den plejer. Tusindvis af danskere lever i uvished om, hvorvidt samfundet igen skal lukkes ned på grund af corona. En stor del af befolkningen risikerer at miste muligheden for at modtage behandling, det være sig blandt andet fysioterapi, massage, kropsterapi og lymfedrænage. Den manglende behandling kan have store negative konsekvenser for det fysiske funktionsniveau og derved livskvaliteten hos den enkelte. Det gælder både for den aktive motionist, der ikke kan få behandling for sin overbelastningsskade og derved mister evnen til at opretholde sit normale aktivitetsniveau. Men det gælder i lige så høj grad personen med den kroniske sygdom, som vil mærke, hvordan symptomerne på vedkommendes sygdom gradvist bliver forværret uden behandling. 

En af dem, der er klient hos YourBoots, er Irene Møllgaard. Vi besøgte Dorte på Brovadvej og via FaceTime talte vi med Irene , som fortæller, at hun inden YourBoots kom ind i billedet havde spasme og uro i benene, men ikke har det længere. Hun oplever ikke, at det er noget problem ikke at komme fysisk ind til Dorte.

»Qua de øvelser jeg har lært, så kan jeg gøre det derhjemme. Jeg får mindre smerte og mere energi af det, så det er rigtig godt. Det koster også meget energi for mig at komme ud, og det er derfor godt, at jeg kan gøre det derhjemme,« siger Irene og kommer ind på, hvad hun gør sig af overvejelser i en tid som denne:

»Det giver mange tanker, og i og med, at jeg er en udsat gruppe med nedsat immunforsvar, så er der ingen grund til at opsøge folk ude i “space”. Lægerne vil også helst at have, at vi kontakter dem pr. telefon,« siger Irene.

Hvad giver det dig at kunne udføre det derhjemme?

»Det giver tryghed at sidde derhjemme, og det er meget behjælpeligt i den situation vi er i. Det ville jeg ikke være foruden,« forklarer Irene.

Irene er ikke eneste eksempel. Også Franciska Vesterholm, der har sclerose, har gode erfaringer med YourBoots. Det fremgår af deres hjemmeside under anbefalinger.

»YourBoots og COOL sleeves er helt klart en af de bedste investeringer, jeg har gjort for mig selv og min træning. Jeg har Sclerose på 12. år og jeg har trænet mig ud af både medicin og føleforstyrrelser og er i mit livs form. MEN jeg døjer med uro i benene, spasticitet og til tider smerter – specielt om aftenen og når jeg har trænet hårdt. Jeg løber, køre bike som instruktør, styrketræner og issvømmer – alt i alt fem gange om ugen.«

»Nu har jeg testet både recovery boots og COOL af – både med behandling et par gange om ugen, men også her den sidste uges tid hver dag og det er altså helt eminent hvor stor en effekt det har for mine ben. Jeg har ingen uro, spasticitet eller smerter mere om aftenen og jeg har super lette ben efter hver behandling – det virker som om jeg er klar til ny træning igen med det samme. Og så får man lige den side gevinst at lårene bliver sprøde og lækre samtidig ,« står der blandt andet i anbefalingen fra Franciska.

Læs mere om YourBoots ved at klikke her.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer