Hver tirsdag i disse uger er 4. og 5. klasseselever fra folkeskolerne i Fredericia at finde på Fredericia Gymnasium, når der afholdes Videnskabsklub. Fredericia AVISEN var med til en undervisningsgang og talte med tre af eleverne.

Tirsdag fra klokken 15:30 – 17:00 har en række elever valgt at deltage i Videnskabsklubben, som er et nyt tilbud til Fredericia Kommunens elever.

Igennem syv uger skal de arbejde som rigtige forskere og stifte bekendtskab med videnskabelige metoder, hypoteser og kritisk tænkning gennem stribevis af eksperimenter og forsøg.

Det er første gang i år, at det har været muligt for skoleelever fra Fredericia Kommune at melde sig til Videnskabsklubben, som er et gratis fritidstilbud, der har til formål at sprede begejstring for naturvidenskab blandt børn og unge. Og det har været populært: Der er i dag lange ventelister på holdene til både 4. og 5. klasse for at blive såkaldt ”miniforsker” i Videnskabsklubben i Fredericia.

(Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Børnene bliver undervist af gymnasieelever, og undervisningen foregår på Fredericia Gymnasium én eftermiddag om ugen i 7 uger. Det er frivillige gymnasieelever, som har meldt sig til at undervise folkeskoleeleverne i enten primatologi, som er læren om menneskeaber og evolution, eller i mikrobiologi, hvor de sammen med de yngre elever kigger på Jordens mindste liv gennem mikroskop og forskellige forsøg med for eksempel gær og balloner.

Fedt at blive undervist af gymnasieelever

Tre af de elever, der deltager, er Rasmus Petersen, Gabriele Gabacenka og Sebastian Søegaard-Andersen, der alle går i 5. klasse, hvor temaet er mikrobiologi.

Og det er lige sagen for de tre elever at bruge deres tirsdag eftermiddag på Fredericia Gymnasium.

“Man lærer meget mere end man gør i skolen, og man lærer nogen helt andre ting,” siger Rasmus.

(Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Videnskabsklubben har hidtil fundet sted to gange, og det har været nogle gode timer, som de har brugt sammen.

“Det er sjovt at være sammen med elever fra andre skoler her, og det er rigtig fedt, at vi bliver undervist af gymnasieelever. Det er bedre end at blive undervist af lærerne på vores egne skoler,” siger Sebastian.

Hvad kan I tage med herfra, og hen til undervisningen på skolen?

“Vi kan blandt andet bruge det i Natur og Teknik, hvis vi har lært noget, som vi ikke har haft om. Så kan vi virke lidt klogere,” siger Gabriele med et smil.

Alle børnene på holdet er passioneret indenfor videnskab, og det er også noget som Rasmus, Gabriele og Sebastian bruger deres fritid på.

(Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

“Jeg læser blandt andet Illustreret Videnskab, og interesserer mig generelt mig indenfor det fag,” siger Gabriele, inden Rasmus afslutter med at fortælle, hvordan hans interesse for videnskab opstod:

“Min mors faster og hendes mand interesserer sig meget for det her, så interessen opstod fra dem,” forklarer han.

Læs mere om Videnskabsklubben på deres hjemmeside.

www.eventc.dk

Leave a Reply