Fredericia AVISEN er på kulturjagt efter passioner. I dag er turen nået til musiker Henrik Thrane. Vi besøger ham i hans studie. Han er kendt fra Black Income og fra orgelet til Julerock. Se og læs historien om den lokale musiker.

“Jeg har en far, der spiller musik og på den måde er musik kommet ind under huden. Barndomsstuen havde et orgel og mit første stereoanlæg var en Lesley. Huset bar præg af, at min far spillede musik. Jeg smed skoletasken og gik i gang med at lege med de forskellige ting og udforskede lydene” lyder det fra Henrik Thrane.

Hvad der startede som legetøj for Henrik tog senere far, som han blev ældre og fik smag for musikken. Det blev mere og mere et værktøj. Det var også tangenterne som blev den første passion, fordi det stod fremme i hjemmet.

“Jeg spillede efter, hvad jeg hørte, og det med at høre om du spiller rigtig eller forkert er vigtigt. Det er en af de ting, man ikke kan lære, eller jo, men det vil tage lang tid. Det skal være medført, ellers man skal have evnen, det er vigtigt”, siger Henrik.

Henrik mødte en kammerat, da han var 10-11 år. Venskabet blev startskuddet til passionen for musik.

“Der var ikke et sted, man gik hen og spillede. Min historie var, at jeg fandt Søgge. Vi havde sommerhus tæt på hinanden. Søren spillede guitar og jeg spillede keyboard og så spillede vi der. Søren sagde pludselig, at han gik med gutterne og ville lave band, han spurgte og jeg ville være med”, siger Henrik om starten.

Der lød Gasolin i højtaleren i studiet, da jeg kom, det er der en grund til.

“Siden jeg var seks år, har jeg været vild med Gasolin, min nabo købte pladerne og jeg fik spillet dem over på bånd. Jeg spolede dem op og hørte dem igen og igen. Jo mere krøllet de blev, jo mere uhyggelige blev de. Min far spillede opvarmning til en Gasolinkoncert i Lillebæltshallen. Det var min første livekoncert”, siger Henrik.

Black Income . What Now

Henrik er guitarist og frontmand i Black Income, gemt lidt væk bag orgelet til Julerock, men han elsker mindst ligeså meget at optage og producere i sit studie, Tube It.

“Jeg er vild med lyd, sound og hvordan man kan få tingene til at lyde. Hvis jeg får en sanger, der har skrevet et nummer, skal det ikke lyde som Tommy Seebach, det skal lyde af sangeren. Det skal jeg have pillet fra, så vi kan bygge på det specielle. Der er et hvidt lærred i lokalet, og så kommer ham, der har skrevet sangen, og så maler jeg den vej med penslen. Pludselig begynder det her maleri at forme sig, uden vi har aftalt, hvad vi laver. Der kommer tingene et sted hen, hvor det er specielt”, siger Henrik.

Black Income – Loaded Gun

For Henrik er det lidt en drøm at kunne gå ned i kælderen i familiens hus og indspille, når der opstår en ide. Ideerne kan komme på alle tider af døgnet, så det er bare at trykke på knappen og indspille.

Det store fokus ligger hos Black Income som giver lidt genlyd ude i den store verden, men det er svært økonomisk at f.eks tage til Australien, fordi man er populær der. Det kræver ofte store budgetter at etablere et band med tour i udlandet.

“Vi gør det selv, men det er fedt, at man kan sidde i en kælder i Fredericia og lave album og så ryger vi på lister med store navne, der har store studier og kæmpe budgetter. Der kan musik noget universelt. Hvis musik og ideen ikke er der, så tror jeg ikke på den, så der skal være substans i det ,man laver”, afslutter Henrik Thrane.

Se filmen, vi taler om meget mere end du læser her.

http://shelovesyou.dk/

Skriv et svar