Fredericia AVISEN har i bakspejlet af den flotte Liva Weel-kabaret på Det Bruunske Pakhus sat scenograf Jesper Wodstrup Jørgensen stævne midt i kulisserne. Se med her

Jeg besøgte Det Bruunske Pakhus et par dage før premieren på Kabaret Liva Weel, de sidste ting var ved at blive fixet i scenografien. Tømrer Jesper Woodstrup Jørgensen sætter sig ned i en sofa på en del af scenen og vi får en god samtale om de tidskorrekte kulisser.

Det kræver noget snilde at gøre en scene klar til en forestilling for Liva Weel, Jesper har både tapetseret, malet og brugt sit fag som tømrer for at skuespilerne kan performe bedst muligt, det er en stor del af drivkraften i det.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Scenografien er opdelt i det, man kan kalde to sektioner, den ene del er en dagligstue, nærmest taget ud af min fars barndomshjem. Det er meget autentisk og selvom jeg burde vide, bedre rammer jeg langt ved siden af, da jeg gætter på tidsrammen. Det er i den del af scenen, vi har lavet filmen, det virker altså ret godt og man glemmer lidt, hvor man er.

Den anden side af scenen er næsten som et stort sminkebord, som man kender fra film. Men der hvor de store lyspærer omkranser spejlet, så stikker de også op fra scenegulvet.

Mens du læser dette, er der premiere på Liva Weel, vi kunne ikke bringe den før, da scenografien ikke måtte afsløres. Du kan læse om, hvordan det hele fungerede, når vi bringer en anmeldelse af kabareten fra Teater Malstrøm i morgen.

https://www.facebook.com/menyfredericia/