December markerer starten på højsæsonen for brandskader i hjemmet, og det er især brande, forårsaget af levende lys, man bør tage sin forholdsregler imod.

Når vintermørket for alvor sænker sig over Danmark, og vi tænder op for de levende lys til julehyggen derhjemme, markerer det samtidig starten på højsæsonen for brandskader i hjemmet. 

Og det er især de såkaldte ‘happy fires’, der er i højsæson, viser tal fra Beredskabsstyrelsen og Gjensidige Forsikring. 

En ‘happy fire’ er en brand i hjemmet, der når at blive slukket, før den udvikler sig til en decideret omfattende brand. 

Og at december netop er måneden for den slags brande, afslører tallene for udrykninger til private hjem og anmeldelser for brandskader. 

For selvom december sidste år bød på færre udrykninger til brande i private hjem end normalt for julemåneden, så steg anmeldelserne for brandskader med godt 20 % hos Gjensidige Forsikring. En stigning forsikringsselskabet i øvrigt ser i december hvert eneste år.

“Selvom ‘happy fire’ kan lyde som noget positivt, så er der altså tale om ‘lige ved og næsten-brande’, der er tæt på at ende katastrofalt, og dem oplever vi en klar stigning af i december hvert år,” lyder det fra Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige Forsikring. 

Og tendensen er den samme i år, hvor den samme udvikling allerede kan ses på anmeldelserne af brandskader i november. Derfor bør man tænke sig godt om og tage en række forholdsregler i hjemmet, så ikke man ender i en potentielt livsfarlig situation. 

“Det er helt oplagt at bruge denne her periode til at anskaffe sig røgalarmer og tjekke batterierne i dem, hvis man allerede har dem i hjemmet. Derudover bør man være ekstra opmærksom på at holde levende lys i god afstand fra gran, juledekorationer og gardiner, da det ofte er den kombination, der er årsag til brande i december,” lyder rådet fra Henrik Sagild, der har samlet en række gode råd til at undgå brandskader i hjemmet. 

  • Gå hjemmets røgalarmer efter eller køb nye og sørg for at have røgalarmer i alle hjemmets rum.
  • Lad ikke stearinlys brænde helt ned af sig selv. Den smeltede stearin kan få ilden til at brede sig til eventuel gran og juledekoration ved siden af. 
  • Brug brandhæmmende spray på gran og juledekorationer og sæt stanniol i bunden af lyset.
  • Hav altid vand i nærheden. 
  • Gå ALDRIG fra et rum med levende lys tændt.
https://www.facebook.com/Fredericiavinhandel/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer