Forside Fredericia Pas på: Apps udgiver sig for at være gratis, men koster dyrt

Pas på: Apps udgiver sig for at være gratis, men koster dyrt

DEL

Facebook er kommet i modvind på grund af flere datalæk og misbrug af personlige data. Lige nu er der også noget andet, som danskerne skal være opmærksomme på ved den store IT-gigant.

Du kender det godt. Annoncerne på Facebook som er skræddersyet til dine behov og din ageren på nettet. Dem har de fleste lært at leve med – og flere er nok glade for, at det trods alt er relevante reklamer der kommer på den gratis tjeneste.

Facebook har slået sig sammen med en anden gigant: Apple. Sammen har de lavet annoncer for spil i Apples spilbutik App-store. Der er flere af spillene der er helt almindelige gratis spil, men en ny tendens har også bredt sig: Spil der udgiver sig for at være gratis, men som koster kassen.

De fleste iPhones har efterhånden fingeraftryksgodkendelse, som kan bruges til alt fra at låse telefonen op og købe ting i App-store. Netop det her med at købe ting i App-store lokker mange i den nye farlige fælde.

For appen er ganske rigtig gratis i selve App-store, men når man åbner appen skal man bekræfte en gratis prøveperiode. Derefter koster det op mod 379 kroner om ugen at have appen – penge der automatisk bliver trukket på kortet. Der er bare lige det, at det står meget små bogstaver at man bliver opkrævet mange penge. Abonnementet bliver bekræftet ved et enkelt tryk med fingeraftrykket.

Steen Wrist har lavet en video, som kan hjælpe dig med ikke at blive snydt. Se den her: