Sandalerne pakket væk i skabet og solen kigger kun sjældent frem. Men selvom der står efterår i kalenderen, er det stadig relevant at passe på tricktyvene – for de er nemlig tilsyneladende ikke på vej i vinterhi.

Der er heldigvis mange ting, som du selv kan gøre for at undgå at få din dag ødelagt af en afluret pinkode eller stjålet pung. De fleste af os vil jo nok hellere bruge tiden på noget sjovere end at bestille for eksempel nyt kørekort, sygesikringsbevis og hævekort.

Start med at bruge din sunde fornuft, når du skal undgå tricktyveri. Og skriv dig bag øret, hvor du skal være særlig opmærksom på efterårets tricktyve, og hvad du selv kan gøre.

Hvordan forebygger du, at det går ud over dig næste gang?

I supermarkedet

Hold øje med, at ingen kan se med, når du taster koden til dit Dankort. Og lad dig ikke forvirre af en person, som for eksempel breder et kort ud og spørger om vej. Lås bilen og brug din sunde fornuft.

Ved hæveautomaten

Det er ikke uhøfligt at bede ham eller hende bagved dig om at holde afstand, når du indtaster din pinkode ved Dankortautomaten. Det er bare sund fornuft. Lad dig ikke forvirre af en person, som kontakter dig, når du hæver penge – og tjek, at du får dit eget Dankort med hjem fra hæveautomaten.

(Arkivfoto)