Med ét havde Coronavirus ikke bare lagt Kina og Østen ned, nej hele verden blev ramt af virusset. Det danske samfund lukkede fra den ene dag til den anden ned, usikkerhederne var store – og udsigterne lange. Men for en partiforening som Socialdemokratiet i Fredericia bliver man nødt til at tænke nyt i en tid som denne. Medlemmerne er i 2020 ikke var de var for bare 10 og 20 år siden, så det handler om at passe på medlemmerne. Formand Karsten Cordtz fortæller i et interview til Fredericia AVISEN, at man har fundet nye veje at formidle og diskutere politik på.

“Det har været svært”, lyder det indledningsvist fra formanden af den lokale socialdemokratiske partiforening, da han bliver spurgt til livet som formand i en krisetid. Ikke fordi Cordtz har ansvaret for et helt land som hans partiformand har det, men fordi alle aktiviteter har været enten aflyst, sat på standby eller udskudt – og fordi arbejdet med politik altid foregår bedst over en kop kaffe eller en god snak i gågaden.

“Til at starte med så vi os nødsaget til at aflyse alle de kommende arrangementer, hvilket viste sig at være det eneste forsvarlige. Vi holder normalt lørdagscaféer, hvor medlemmerne mødes med en eller flere repræsentanter for byrådsgruppen og diskuterer deres politiske område. Det kunne vi hurtigt se ikke var en mulighed med Corona”, forklarer Karsten Cordtz.

“Det skal ikke være noget hemmelighed, at vores medlemmer måske ikke alle sammen er af den yngre generation – og mange af dem der trofast møder op til vores møder har ikke nødvendigvis det store IT-kendskab. Men vi måtte tænke nyt, for vores medlemmer skulle stadig have muligheden for at diskutere politik; både med hinanden, men også med vores byrådsgruppe”, fortsætter formanden for den lokale socialdemokratiske partiforening. 

Fandt redskab med fremtidsperspektiver

Nytænkningen skulle gå hurtigt, men det var intet problem. Hurtigt fandt Socialdemokratiet i Fredericia deres måde at gribe tingene an på – og formanden fortæller, at man er klar til også at gøre brug af dette i fremtiden, fordi successen var så stor.

“Det stod derfor klart, at vi skulle tænke nyt og anderledes. Vi blev nødt til at tænke i møder på afstand, og der fandt vi et format der fungerede rigtig godt for os. Vores politiske ordfører, Steen Wrist Ørts, tog teten og lavede flere gange under Corona en livesending for vores medlemmer med en af vores andre byrådsmedlemmer. På den måde kunne byrådsmedlemmerne fortsat formidle de vigtigste ting fra deres områder – og så på afstand”, forklarer Cordtz og fortsætter:

“Det var et livestream i vores interne facebookgruppe, hvor medlemmerne kunne stille spørgsmål i kommentarerne. Det fungerede markant bedre at de to sad og talte – og at spørgsmål og så videre foregik i kommentarerne. Jeg har selv gjort mig lidt erfaringer med andre platforme, men det her har vist sig at være super godt til formålet”.

Tager I det med ind i fremtidens tanke om partiarbejdet?

“Det er jeg helt sikker på, at vi gør. Der var mange der fulgte med – også flere end der normalt møder op til vores lørdagsmøder. Måske fordi det her var hverdagsaftener, det kan godt være, men jeg tror der ligger meget i, at det var let lige at åbne computeren og følge med. Så ja, jeg ser helt klart at vi på den ene eller anden måde inddrager det her fortsat også, men jeg savner nu også den gode debat ansigt til ansigt”, lyder det afslutningsvist fra Cordtz.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer