Mens ejerlejlighederne falder i pris, er der stabile og jævne prisstigninger på parcel- og rækkehuse, viser tal fra Finans Danmark. Prisen på et hus er steget i 67 af landets 98 kommuner, og den gennemsnitlige kvadratmeterpris har aldrig været så høj som nu.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris på et parcel- og rækkehus i Danmark har for første gang nogensinde sneget sig op over 14.000 kroner i 2. kvartal 2019. I perioden fra 2. kvartal 2018 til 2. kvartal 2019 er priserne steget med 3,1 procent. Forrige år var den tilsvarende prisstigning på 3,6 procent. Det viser tal fra Finans Danmark. Tager man højde for inflationen, var prisniveauet dog højere i 2007.

– Prisstigningerne følger blandt andet af den gunstige samfundsøkonomiske udvikling, men det er værd at hæfte sig ved, at prisstigningerne er så jævne og stabile, som de er. Og så er de landsdækkende, idet et hus i 67 af landets 98 kommuner koster mere end det gjorde for et år siden. Så det er samlet set en positiv historie, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri Jacob Hangaard. 

Der er samtidig et stort spænd i prisniveauet for parcel- og rækkehuse. De højeste kvadratmeterpriser findes omkring de større byer, mens prisniveauet er lavest på Bornholm og i Vestjylland.

– I Københavns Kommune er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på et parcel- eller rækkehus cirka 36.500 kroner, mens den på Bornholm kun er 7.720 kroner, selvom de seneste tre års prisudvikling tydeligt viser Bornholms stigende popularitet blandt boligkøberne, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard.

Prisfald på ejerlejlighederne

På markedet for ejerlejligheder er historien en helt anden. Her har priserne i løbet af det seneste år generelt taget et lille fald i landets tre største byer. Liggetiderne er steget, og antallet af handler er faldet.

– Vi ser en klar opbremsning på markedet for ejerlejligheder i de største byer. Priserne er kommet højt op, og der er usikkerhed om de kommende ejendomsvurderinger og boligskatter. De faldende renter har holdt hånden under markedet, men var det ikke var tilfældet, havde vi formentlig oplevet et større prisfald end det, vi ser i øjeblikket, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri Jacob Hangaard.

http://bit.ly/rosalecture