Formand for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, er på sin LinkedIn ude med en skarp kritik af en fagbevægelse, der, ifølge Søren Pape Poulsen har fået for meget magt. En overenskomststridig arbejdsnedlæggelse i Københavns Lufthavn er dråben der har fået bægeret til at flyde over for den konservative formand.

– Jeg mener, at fagbevægelsens magt er blevet for stor, lyder det fra Søren Pape Poulsen, som reaktion på, at medarbejdere i SAS Ground Handling på vinterens største rejsedag: Lørdag i skolernes vinterferie, valgte at nedlægge arbejdet. Dette som del af en uvarslet og overenskomststridig strejke.

Køerne i Københavns Lufthavn var timelange og passagererne blev bedt om at efterlade deres bagage og rejse på ferie med informationen om, at deres bagage ville blive eftersendt til deres hotel. Billederne fra Københavns Lufthavn taler deres klare sprog om en situation med frustrerede familier der har ventet to år på endelig at komme på ferie igen. SAS Ground Handling indkaldt til fagligt møde – og dermed nedlagde arbejdet.

Til trods for en dom i Arbejdsretten der tilsagde, at de skulle genoptage arbejdet, valgte SAS Ground Handling fortsat at opretholde en arbejdsnedlæggelse. Først natten til tirsdag valgte de at genoptage arbejdet, efter utallige forsøg fra både Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Magten er blevet for stor

Søren Pape Poulsen mener, at fagbevægelsens magt er blevet for stor. Desuden savner han, at røde politikere tør sige noget om de arbejdsnedlæggelser der har fundet sted.

– Endnu engang ser vi et eksempel på, hvor stor fagbevægelsens magt er. Og de røde politikere er HELT tavse som sædvanligt. Måske det her kan få dem til tasterne. Denne gang er det SAS’ bagagepersonale, der strejker. Overenskomststridigt, vel at mærke, skriver Søren Pape Poulsen og fortsætter:

– Tusindvis af passagerer har oplevet forsinkelser og manglende bagage med på turen. Bagagearbejderne sidder på deres flade og holder fagligt møde, mens danskerne får deres dyrt opsparede ferier spoleret. Det er simpelthen bare mangel på ordentlighed og god moral.

Den konservative formand er bange for, at det er få medarbejdere der presser de øvrige til at nedlægge arbejdet.

– Jeg kan ikke lade være at tænke på, hvor mange af disse medarbejdere, der strejker, fordi de har lyst, og hvor mange der gør det, fordi en gruppe stærke meningsdannerne i flokken tvinger dem. Det er altid en trøst, at de får en bod og trækkes i løn. Men hvad med den virksomhed, de er ansat i? Luftfartsindustrien har økonomisk været i knæ pga. corona. Nu lider de endnu et tab grundet den overenskomststridige strejke, lyder det fra Søren Pape Poulsen.

Det er ikke første gang, at fagbevægelsen er under skarp kritik, særligt fra de borgerlige partier. For Søren Pape Poulsen er det nu blevet for meget.

– Men det værste er, at det jo LANGT fra er første gang, at vi ser fagbevægelsen begå ulovligheder. For nylig blev en VVS’er fyret, fordi han kæmpede for sine rettigheder som frit menneske til selv at vælge, hvilken fagforening han vil være i. Tidligere har vi været vidner til trusler mod folk, der vil arbejde under en konflikt. Vi har også set den groteske sag om stilladsarbejderne, der rev et stillads ned til fare for folk i nærheden. Som politiet skrev om episoden, som varede i flere dage: ”en faglig konflikt har resulteret i voldelige sammenstød, omfattende hærværk og vold”, skriver Søren Pape Poulsen og spørger:

– Er det sådan et Danmark, vi ønsker os?

Den manglende kommunikation om sagen fra de røde partier forarger Søren Pape Poulsen, der dog har et bud på hvorfor der ikke bliver kommenteret.

– Der kommer ikke en lyd fra Socialdemokratiet og venstrefløjen i de her sager. Måske fordi vi også har en beskæftigelsesminister, som er overordentligt tæt forbundet med lige præcis 3F i Kastrup. Danmark er i sandhed et land, hvor den yderligtgående del af fagbevægelsen trives, skriver Søren Pape Poulsen.

– Den danske model er god. Vi skal bare alle spille efter reglerne, slår Søren Pape Poulsen afslutningsvist fast.