Af: Søren Grøn Stampe, bestyrelsesmedlem Konservative Fredericia

Fredericia kommune har udvidet anlægsbudget med 165 millioner kroner grundet COVID-19. Formålet er at sikre lokale arbejdspladser og holde de økonomiske hjul kørende.

I den forbindelse foreslår jeg, vi i Fredericia får bygget et nyt Padel Center til glæde og gavn for alle kommunens borgere. Jeg synes borgerne mangler noget nyt på det sportslige plan. Vi må som kommune være opdateret og tilpasse os unge og ældres interesser. Nu har vi muligheden. Jeg er sikker på, det vil gavne det sociale, det sportslige og det sundhedsmæssige blandt borgerne i Fredericia.

Jeg har i dag haft telefonisk kontakt med Hans Martin Brødum, Formand for Erritsø Tennis Klub og han mener også Padel vil være det helt rigtige at kunne tilbyde byens borgere.

Padel, tidligere kaldet padel tennis er en sport kan bedst beskrives som en blanding af tennis 80% og 20% squash. Sporten er for alle uanset om du er mand eller kvinde, ung eller ældre. Spillet handler ikke kun om god fysisk form, men mere om teknik og god spilforståelse. Banen er lidt mindre end en tennisbane og er omgivet af vægge/hegn, der bruges aktivt i spillet.

Iflg. Dansk Padel forbund er Padel i sin moderne form en af de hurtigst voksende sportsgrene i verden.

Hvad er fordelene ved Padel?

· Nemmere og hurtigere at lære end nogen anden ketcher sport.

· Padel har 2-3 gange mere effektiv spilletid end tennis på grund af rebounds fra væggen, den mindre banestørrelse og det faktum at bolden stort set altid bliver på banen

· Det forbedrer din reaktionstid og reflekser.

· Det kræver mindre styrke og teknik end andre sportsgrene, hvilket gør det lettere for børn og begyndere.

· Padel er ikke så hårdt fysisk som f.eks. tennis, badminton, squash og fodbold, hvilket i sidste ende medfører færre sportsskader.

· Det er en social sport, da det altid spilles af 4 spillere.

Jeg håber og tror på at et nyt Padel Center kan finansieres af en lille del af den udvidede ramme i anlægsbudgettet. Det vil give fysisk aktivitet for mange til en lav anlægsudgift og en endnu lavere driftsomkostning.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer