Der er fortsat befolkningstilvækst i Trekantområdet – og derfor er der travlt hos TREFOR Varme, der leverer miljørigtig fjernvarme til området. Blandt andet til nye udstykninger, hvor fjernvarmen bliver lagt ind i udstykningen, og – såfremt de kommende beboere vælger fjernvarme – derefter bliver ført ind i selve huset. Det er der mange, der gør:

”Vi har så travlt i øjeblikket, at rekorden fra sidste år allerede er slået, selvom vi ikke er færdige med året endnu,” siger Helge S. Hansen, der er varmeforsyningschef i TREFOR Varme.

I 2018 tilsluttede TREFOR Varme 450 glade nybyggere til fjernvarmenettet, hvilket er den hidtidige rekord. Men allerede i årets første otte måneder er det samlede tal oppe på 645 tilslutninger, lyder det fra selskabet.

”Vi kan jo godt forstå det. Fjernvarme er både det mest økonomiske og den mest praktiske løsning, så hvis man har en mulighed for at vælge det, så er det en god idé,” siger Helge S. Hansen med et glimt i øjet.

Men det er nu ikke kun fordi kunderne pludselig ser lyset, at fjernvarmen går frem, siger han:

”Fjernvarme er klimavenligt. Det er ikke noget nyt, men der er kommet et nationalt fokus på klima med regeringens ambition om at reducere CO2-udslippet med 70 procent i 2030. Det kan være en årsag til, at vi ser en stigning i fjernvarmekunder i området.”

Hos fjernvarmeselskabernes brancheorganisation, Dansk Fjernvarme, glæder man sig over den lokale udvikling. Også på landsplan er der opbakning til fjernvarmen, hvor der de seneste fem år er kommet i gennemsnit 20.000 nye kunder til den grønne fjernvarme.

”Det er en rigtig flot udvikling – både hos TREFOR Varme og i resten af landet – at forbrugerne vælger en grøn og miljørigtig løsning som fjernvarme,” siger direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen.

På landsplan består fjernvarmen af mere end 61 procent vedvarende energi, mens branchen er godt på vej til helt at udfase de fossile brændsler. Tallene for 2019 er opgjort fra 1. januar – 31. august og dækker nybyggede huse med fjernvarmetilslutning.

https://www.eventc.dk/events/