Vi skal stå sammen hver for sig. Sådan lyder det mantra der de seneste uger har været ordene på Danmarks situation. De ord har man også taget til sig på plejecenter Othello, hvor der hver morgen er morgensang til stor glæde for borgerne. Da Borgmesteren tilmed kiggede forbi, så var der kun endnu flere der tog del i den festlige sammenkomst hver for sig.

Flere steder i Danmark kan man høre sang fra altaner og haver på bestemte tidspunkter, og det samme gør sig gældende på Plejecenter Othello i Fredericia. Her har man taget initiativ til morgensang – og det fik også Borgmesteren, der er glad for musik (og er ferm på en guitar) til at lægge vejen forbi.

“Vi har taget initiativet for at skabe lidt glæde i hverdagen, både for borgere og medarbejdere. Vi kan jo ikke længere samles til de store arrangementer, og der er ikke så meget aktivitet for vores borgere, så vi ville gerne vise, at vi står sammen hver for sig på altanerne med sang”, fortæller Grethe Jørgensen fra Othello.

“Vi skal melde de gode historier ind til forvaltningen, så vi meldte jo ind at vi havde det her morgensang hver morgen – og så skrev kommunaldirektøren, at hun meget gerne ville høre det. Efter hendes besøg sagde hun, at i morgen ville hun tage Borgmesteren med, for han skulle også opleve det her. Så vi inviterede ham til at tage sin guitar med, og det ville han meget gerne”, siger Grethe Jørgensen og fortsætter:

“Det var alle tiders. Det skabte også stor glæde og fornøjelse for vores borgere og medarbejdere, det synes de var rigtig flot at han bare bakkede op om det”

Hvordan er det blevet modtaget af borgerne?

“Der gik lidt tid inden vi fik en del med. Vi har lavet nogle justeringer, vi startede kl. 9, det blev til 9:30 og så til nu hvor det er kl. 10. Jo senere det er blevet, jo bedre er det. Vi har været super heldige med, at det har været godt vejr, så der har været stor søgning til det hver dag. Det bliver mere og mere til hver dag, og da Borgmesteren komme var mange flere med. Der var også mange i dag, men ikke helt så mange. Vi har ikke helt det trækplaster som Borgmesteren har”, siger Grethe Jørgensen.

Hvordan er hverdagen ellers på et plejecenter i denne tid?

“Det er meget lukket og stille. Der kommer ikke ret mange. Der er ikke mange pårørende. Eller det vil sige, at jo der kommer mange og afleverer ting til borgerne i døren af både det andet og det andet. Vi har også lidt vinkemøder hvor man står på hver sin side af døren. Måske kan det være lidt følgeskab på behørig afstand når vi er ude at gå med en af borgerne. Men det er hele tiden på afstand, det er sådan det er”, siger hun og fortsætter:

“Vi hjælper dem også med at ringe, mange af dem har også en iPad så de kan skype med hinanden. Ellers er det jo at passe på hinanden og passe de gamle så godt vi kan og give dem den omsorg de har brug for, for det er lidt trist at deres pårørende ikke kan komme og besøge dem.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer