Når solen skinner er det med at komme ud i det gode vejr – og selvfølgelig med solbrillerne på. Hos Blikfang Optik på Erritsø Bytorv står indehaver Per Skov klar til at finde de helt rette solbriller til dig – og skal du bruge styrke er det ikke et problem, det klarer han også.

Der var roligt i butikken, der åbnede lidt før normalt. Med et stort smil byder indehaver Per Skov indenfor, inden han peger over på solbrillerne. “Nu skinner solen, så skal man ud og have fat i et par ordentlige solbriller”, siger han.

“Man kan booke en tid online og komme og kigge på solbriller. Så får man en halv time i ro og fred til at kigge. Vi må lukke 45 mennesker ind, men vi lukker kun 5 mennesker ind. Men man kan med fordel booke, hvis man vil have lidt fred og ro i butikken når man kigger på solbriller”, fortæller Per og fortsætter:

“Det er ikke bare for hyggens skyld. Vi har virkelig brug for det. Vi er gået 75% ned de sidste uger, så vi har også brug for at der kommer kunder i butikken – eller på vores facebookside, hvor man kan bestille og få leveret solbriller fra”.

På hylderne ses de klassiske RayBan solbriller, der de seneste mange år har været et stort hit. Der er også de mere sporty briller fra Oakley, men det er ikke dem Per vil vise frem i dag.

“Vi har taget et mærke ind der hedder Maui Jim, det er nogle virkelig fede solbriller. Han synes ikke der var solbriller til folk ved vandet med meget sol og refleksion. Det satte han sig ind i – og det kom er eksceptionelle gode glas ud af. Der er ingen farveforvridning – og så er de selvfølgelig polariserede”, fortæller han, inden han sender mig ud i solen for at prøve et par. Selv er jeg ganske tilfreds med mine RayBan, men de her briller overgår dem altså.

“Så har vi også fået Christopher Cloos”, siger Per og fortsætter: “Christopher Cloos er fortællingen om et møde med en gådefuld mand på en strandklub i Sydfrankrig under en ferie. Netop på denne strandklub, Paloma, mødte de to stiftere en fascinerende mand fra Monaco, som havde en usædvanlig sans for at leve livet. Han var en verdensmand, der aldrig nøjedes med mindre end det bedste. Han præsenterede sig som Christopher Cloos, og virksomhedens grundlæggere blev omgående inspireret af hans forkærlighed for klassiske og tidløse retro-stel. Han fortalte grundlæggerne, at han altid havde et par klassiske solbriller på og et muntert smil på læben, og at han levede efter mottoet Bon vivant. De to grundlæggere blev så inspireret, at de besluttede at skabe deres egen linje med solbriller, som skulle afspejle Christopher Cloos’ stil”.

“Det sidste mærke jeg gerne vil fremhæve er James Ay. Det er en virkelig ung stil, det er fuld drøn på”, fortæller Per Skov inden han fortsætter:

“James Ay er en hyldest til den moderne opfinder af solbriller – James Ayschough. En sand pioner i sin tid eksperimenterede han med alle slags linser for at forbedre, hvordan folk kunne se under forskellige lysforhold. I modsætning til sine kammerater turde han gå ned på ukonventionelle stier og var konsekvent i sin tro på, at optik kunne forbedre mere end skarpheden i vores synspunkter, de kunne også omfatte farver. Så ikke kun har hans arv inspireret af en ny serie solbriller, hans nysgerrige natur har gjort det samme for James Ay-universet”.

“Man kan altid besøge os hernede i butikken, men jeg vil kraftigt opfordre til, at man lige går ind og bestiller en tid på forhånd. På den måde sikrer vi bedst at vi ikke spreder smitte – og ja, vi har håndsprit nok”, lyder det afslutningsvist fra Per Skov, indehaver af Blikfang Optik.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer