I søndags spillede FC Fredericia sidste hjemmekamp i 2019 mod Skive, og det blev markeret med klubbens årlige spinningsevent, hvor ambassadører var hoppet på spinningscyklen for at tjene penge ind til FC Fredericia.

Spinning og fodbold, hvad er det for en størrelse? Det spørgsmål har flere nok stillet sig, da de enten i thansen Loungen eller ude fra Monjasa Park kunne se ind igennem glaspartiet, at der i søndags blev cyklet til den helt store guldmedalje.

Det har FC Fredericias salgsansvarlige, Christian Johansen, svaret på.

“Man forbinder ikke spinning med fodbold, men vi har en tilbagevendende begivenhed hvert år i forbindelse med den sidste hjemmekamp, hvor vi får cyklet penge ind i thansen Loungen, hvor vi holder vores VIP-arrangement. Kort og godt har vi forskellige ambassadører, blandt andet mig selv, der er ude ved virksomheder i byen, som vi spørger om vil give penge til min cykel for at se mig svede og knokle i en time. Jeg finder 10-15, der vil give lidt, og så får jeg cyklet eksempelvis 30.000 kroner ind på min cykel, og til sidst ser vi hvad det samlede beløb bliver,” siger Christian.

Det er ikke småpenge, der bliver cyklet ind til spinningsarrangementet. For en klub som FC Fredericia betyder det bidrag, der kommer ind den vej, en del.

“I år fik vi 230.000 kroner, og det er små 30.000 mere end sidste år, så det er godt. Det har et stort potentiale, da vi kan se andre steder i landet, at man har stor succes med lignende arrangementer og får cyklet mange penge ind. Vi har lagt hovederne i blød i forhold til næste år, hvor vi vil have endnu flere med på vognen,” siger Christian.

Det anderledes arrangement er noget, som FC Fredericias sponsornetværk har taget godt imod og synes er sjovt.

“For det første kan de se, at jeg lider. Jeg havde ikke cykelshorts på, men det var en fejl kan jeg mærke. For det andet er der mange, der giver et bidrag til cyklerne, som ikke er sponsorer i forvejen, og de får set en kamp her på Monjasa Park og hvordan det er at være til VIP her og får set, hvordan vi knokler røven ud af bukserne på scenen. Det er en anderledes dag,” slutter Christian Johansen.

https://www.facebook.com/blikfangoptikfredericia/

Leave a Reply