Fredericia besøger den hyggelige Cafe Mair’s, der på lørdag dkan fejre at have været en del af bybilledet i fem år. Der er god stemning som altid.

Eva Mair kan godt være lidt mediesky, men jeg kender hende, så godt, at jeg altid kan få noget ud af hende alligevel. Jeg sidder i baren med min laptop og spørger til musikken, som toner ud i højtalerne. I fem år har kunderne kunne lytte til Superfly.fm fra Østrig. Hendes bror er stadig en del af den funky radiostation, og de spiller et tysksproget nummer.

Eva, hvad er det for en kunstner, der synger ?

“Det er Hildegard Knef”, svarer Eva promte. Hun har en stor passion for musik og musikken fra Superfly, der har været med hele vejen som soundtrack til den lækre mad, der serveres, har været en god medspiller. “Nummeret hedder im 80. stockwerk, hun er en mega god sangerinde”, siger Eva. Når det ikke kommer til formelle interviews, er Eva altid stortalende og nærværende – en af grundede til, at mange kunder kommer igen og igen.

En der også har været med hele vejen, står lige nu ude i køkkenet, der gik ikke lang tid, før hun fik titlen “Queen of the Kitchen”. Det er Pernille Ali Skytte Stenkilde. Hun er i gang med at forberede mad i køkkenet.

mair's
Pernille Ali Skytte Stenkilde. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

“Jeg var køkkenchef på Café Den 7 Himmel, men de lukkede desværre og men jeg så et opslag på Facebook om en ny cafe, der skulle åbne. De søgte medarbejdere til service, det var ikke mit hovedfag men jeg ville gerne have noget at lave”, fortæller Pernille.

Eva Mair kendte på det tidspunkt ikke nogen af de mange ansøgere, men en i hendes mands familie havde peget Pernille ud, som en der skule holdes øje med.

“Jeg blev ringet op, men vidste ikke, hvor det lå og Eva var ikke så god til dansk på det tidspunkt, så vi snakkede engelsk sammen. Da vi nåede til 6. maj 2014 kom jeg op på fuldtid”, siger Pernille.

Eva fangede hurtigt det danske sprog og har i cirka fire år stået mest for service og Pernille har fundet tilbage til sin yndlingsplads, som “Queen of the Kitchen”.

Konceptet på Mair’s er ikke som sådan ændret gennem tiden, men tankerne bag har ændret sig sammen med gæsterne. “Da vi startede, var der ikke plads til dyrevelfærd og allergier, der blev folk hjemme i stedet. Vi vidste hele tiden, at vi på et tidspunkt, skulle bevæge os henimod de værdier og der er vi kommet et godt stykke hen af vejen”, siger Pernille.

I følge Pernille har gæsterne også givet dem lov til at være underlige og lave nogle mærkelige ting hen ad vejen. “Da vi startede, var vi to og nu er vi et elleve mand stort team med mennesker fra rundt omkring i verden. Men vi har stadig kickass-service og god mad”, afslutter Pernille.

Eva Mair. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Den gode klassiske wienerschnitzel har også overlevet de 5 år.

Lørdag d.1 December vil Mair’s gerne fejre deres kunder og lade sig fejre fra klokken 19.00. Der vil være spontan live musik, billige øl samt en utraditionel menu.

skal køre indtil 6.december
Annonce