Foto: Diana Lovring

Det er tidlig morgen, jeg er på yogamåtten og mens min praksis giver mine muskler noget at leve af, føler jeg roen brede sig til mit sind. 

Dagen starter fantastisk med yoga, og jeg er klar til at træde videre ud i verden, den verden som i dag skal bringe mig tættere på uld, kunst og naturen, når det hele er aller smukkest.

Kl. 9 sidder jeg ved Nanett Schrøders spisebord i Brejning. mens mine sanser forkæles med udsigten over himmel, hav, smukke træer, smilende selskab og lækker morgenmad. Ved bordet starter snakken om design og kunst. Nanett har en baggrund fra modebranchen, senest som chefdesigner for Karen By Simonsen. Idag skaber Nanett væg kunst, og så tit muligheden byder sig dedikerer hun fuld koncentration ved vævene i hendes studio inspireret af den uspundne uld, indtryk fra naturen, men også storbyens puls og oplevelsesbaserede livsværdier er stor inspiration.

Det hele startede for 6 år siden, da Nanett boede med familien i North Yorkshire i England. En dag opdagede hun et sted, hvor de solgte uld fra engelske får, og siden har hun handlet hos dette sted.

“Det var et lille sted som pludselig dukkede op, og ulden fra de engelske får dragede mig kunstnerisk”, fortæller Nanett. Den lille butik følger i dag værkerne fra the_ohsoblue_journal, og de er fascineret og glade for idéen og udtrykket som bliver skabt af den rå uspundne uld.

Nanett forvandler ulden med kyndig og kompetent omsorg samt dedikeret kærlighed, resultatet er unikke wall arts specialdesignet til væggen hvor kunsten skal hænge. 

Nanett er vokset op i Haderslev og tog sin designuddannelse i Højer. Med øje for former og tilpas nysgerrighed, formår hun at gøre design til kunst og kunst til design.

Jeg spurgte Nanett om, hvad hun tænker mens hun arbejder. Svaret var, at processen virker meditativ.

“Jeg elsker at væve”, tilføjer Nanett, og fortsætter: “der er tænkt over hver en detalje, og hvert kunstværk tager lang tid. Jeg vender tilbage til værket, igen og igen, for hver dag bebuder et nyt kig på det skabte. Jeg bruger milde og naturlige kontraster, mens budskaberne bag værkerne er stærke”.

Nanett bruger udover sin tid som kunstner, tid med sin mand og parrets to børn. Børnenes leg og hverdagen bringer også tanker i spil i forhold til mine værker. På børneværelset hænger flere wall arts som gør rummet varmt og endnu mere spændende. 

Nanett og jeg deler fascinationen for uld. Vi taler om muligheden for at bringe naturligheden ind i det udtryk som skabes. I forhold til min yogapraksis har jeg lyst til at være omgivet at naturlige materialer og udtryk. 

Denne morgen bliver jeg endnu klogere på, hvordan naturens principper, udtryk og billeder fuldendens når selvsamme linkes med, og gøres til værker skabt af naturens materialer.  

“Jeg har mennesker fra flere steder i verden som bestiller min kunst, og jeg siger kun ja til det, jeg kan nå at skabe. Folk følger mig på hovedsageligt på Instagram på the_ohsoblue_journal. En bestilling tager tid, for jeg inddrager modtageren i processen, så vedkommendes narrativer bliver smeltet ind i kunstværket, jeg skaber. Jeg har lige skabt vægkunst til en kvinde, som vil have denne hængende i sit soveværelse; den blå farve illustrerer hendes søn og den rosa farve, hendes datter. Hver morgen når hun slår øjnene op og tager dagens første kig, bliver hun mødt med det, som illustrerer hendes store kærlighed. Mens andre ønsker at lade sig overraske og giver mig fri leg.

Nanett Schrøder, Vægkunst

I en travl tid giver det god mening at omgive os med bløde værdier, siger Nanett fra Oh So Blue.

Jeg tager fra Brejning, mange kærlige indtryk rigere. Min overbevisning om at ulden og naturen skal repræsenteres stærkere i forhold til det jeg selv gør, står mig deslige endnu klarere.

https://trinity.dk/event/asparges-hvidvinsaften-2019/
Kom og nyd en skøn wine dinner i magiske rammer. Klik her.