Torsdag d. 8. oktober er Brunsvigerens Dag, og i den forbindelse har vi besøgt PA Brød, der ligger i Super Brugsen på Erritsø Butikstorv.

Det er mørkt, men inde fra bageriet kan man mærke varmen og duften af friskbagt brød. Døren er lige åbnet, da vi parkerede klokken lidt i 7, men de første kunder kom allerede med favnen fuld af brunsviger. Inde i butikken er der også gang i den. Inge tog sig af ekspeditionen, og butikschefen Charlotte var igang med at gøre klar til at tage imod kunderne.

Vi talte med Charlotte om, hvordan det er at markere Brunsvigerens Dag.

»Det er en helt fantastisk dag. Vi glæder os til at få stort rykind. 62 havde bestilt på forhånd, og vi har 80 plader i det hele, og vi regner med, at der kommer run på,« siger Charlotte og kommer ind på kundestrømmen fra morgenstunden:

»Der har været en del allerede nu, som har taget brunsviger med på arbejde.«

Hvor meget forberedelse har I brugt på det?

»Det har krævet hele ugen siden i mandags. Da vi fandt ud af det i søndags lagde vi hovederne i blød og har forberedt os på det,« siger Charlotte og løfter sløret for, hvor meget personale der er brugt til den store brunsvigerdag:

»Der er en del bagermestre i bageriet, der har bagt, og så er vi Inge og mig i dag til at ekspedere her.«

Særligt på Fyn er brunsvigeren berømt, og de dyder har Charlotte og teamet forsøgt at få med til PA Brøds udgave af kagen.

»Vores brunsviger er mega god og svampet og tilpas med fyld, så det håber jeg går ind i fynboerne og fredericianernes hjerter,« forklarer Charlotte og fortæller, hvad hendes eget forhold til brunsvigeren er:

»Det er til fødselsdage og engang imellem eksperimentere jeg med den derhjemme.«

Se hele indslaget med PA Brød i toppen af artiklen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer