Saxofonisten og underviseren Nana Pi Aabo Larsen fik torsdag aften overrakt P8 Jazz Prisen 2020 for at gøre en kæmpe forskel i Fredericias musikmiljø på tværs af generationer.

’Luk øjnene og lad os se hvad der kommer’.

Sådan siger saxofonisten og underviseren Nana Pi Aabo Larsen altid i en fast øvelse, hun har på programmet, når hun underviser i improvisation på Den Kreative Skole i Fredericia. Om hun på forhånd også havde lukket øjnene og forestillet sig, hvordan det ville være at modtage hyldest fra hele Bremen Teater i København, står hen i det uvisse. Men det var i hvert fald dét, der kom til at ske, da der torsdag aften var Danish Music Awards Jazz 2020 på stedet.

Ligesom tidligere år er det lytterne på P8 Jazz, der har foreslået hvilken ildsjæl i jazzverdenen, der skulle have prisen.

Her blev Nana Pi Aabo Larsen modtageren af ’P8 Jazz Prisen 2020 – Årets Ildsjæl’. Det var ottende gang, DR’s jazzkanal uddelte hæderen, og ligesom tidligere år er det lytterne på P8 Jazz, der har foreslået hvilken ildsjæl i jazzverdenen, der skulle have prisen. Det skal være en, ’der har bidraget til at styrke jazzen lokalt eller på landsplan’, som det hedder.

Kom sent i gang

Nana Pi Aabo Larsen er oprindeligt fra Fyn, hun bor i hovedstaden og underviser i Jylland. Sin konservatorieuddannelse tog hun i Sverige – nærmere betegnet i Malmø på Jazzlinjen fra 2010 til 2015. Årets P8 Jazz-prismodtager kom sent i gang på saxofonen – nemlig som 19-årig, men hun har taget revanche lige siden.

Nana Pi sætter for eksempel en masse i gang i Fredericia. Det gør hun ved at være initiativtager til og arrangør af Fredags-JAM på Tøjhuset i Fredericia, hvor mennesker mødes og spiller sammen på tværs af alder og musikalsk formåen. Og hver sommer arrangerer Nana Pi Aabo Larsen IMPRO CAMP i Fredericia for unge musikere mellem 15 og 35 år, og her understreger hun, at det er vigtigt, at de unge musikere føler en frihed – også til at dumme sig. Nana Pi dirigerer i sit eget musiktegnsprog – Extemporize, som hun former musikken med, og hun har et orkester i København, Extemporize Orchestra, hvor alle musikerne improviserer efter Nana Pis anvisninger.

Det var P8 Jazz-vært Stine Danving fra programmet ’Jazzoom’, der overrakte prisen på jazzredaktionens vegne. Hun fremhævede blandt andet den lytternominering, P8 Jazz modtog, da man opfordrede lytterne til at komme med forslag til ’Årets Ildsjæl’.

– Nana Pi Aabo Larsen lever og ånder for musikken! Som initiativtager, arrangør og afvikler har hun gjort en kæmpe forskel i Fredericias musikmiljø på tværs af generationer, lød det i motiveringen.

De var også nomineret

Det er P8 Jazz’ redaktion, der har truffet den endelige afgørelse i feltet på tre nominerede, som der var til sidst. De to andre, der havde chancen, var bassisten, komponisten, bandlederen og adjunkten Kenneth Dahl fra Aalborg, der har en særlig evne til at fokusere og tage hånd om nye, unge jazzmusikere i Aalborg, samt lærer Charlotte Bertelsen. Hun er medejer af og driver spillestedet Bartof Station på Frederiksberg, der i en coronatid og med trængt økonomi har valgt at skrue op for antallet af koncerter og give såvel kendte som ukendte mulighed for at spille.

Sidste år gik P8 Jazz Prisen også til en jazzildsjæl i Trekantområdet. Da gik prisen til sekretariatschef og initiativtager til ’Jazz i Trekanten’ Karsten Bech.

P8 Jazz sendte direkte fra Danish Music Awards Jazz 2020. Hvis du ikke fik hørt det, eller har lyst til at genhøre musikken og prisuddelingernei dansk jazz, kan du gøre det i de kommende 30 dage på DR’s radioapp eller dr.dk/netradio.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer