Mandag var første dag for P.A. Andersen & Sønner på Vesterbrogade i Fredericia. Matriklen er den samme, som da det hed Wetche Bageri, og personalet er også fulgt med, men flere ting er lavet om.

Efter i en uges tid at have bygget om var det mandag første åbningsdag for P.A. Andersen & Sønner, der foruden Fredericia har bageriet i Børkop, Vejle, Hedensted og Horsens, og på sigt har planer om at udvide endnu mere, når de rette lokationer byder sig til.

Kristian Andersen er glad for resultatet af den nye butik, som P.A. Andersen & Sønner slog døren op til i dag. (Foto: AVISEN)

Direktør i P.A. Andersen & Sønner, Kristian Andersen, var selv til stede i Fredericia, og han kunne fortælle om en dag, som han har ventet på med spænding.

– Vi har bygget butikken op  på syv dage, og det er jeg virkelig imponeret over, siger han.

Det første, der møder kunderne i bageriet er en ny facade, og inde i butikken er disken rykket til den modsatte side. Det gør, at butikschef Anja Riishede Kristiansen og resten af personalet ikke længere står med ryggen eller siden til, når der kommer kunder ind.

– Det er dejligt, og det er skønt, at vi står så kunderne kan se os, når de kommer ind, siger hun.

Anja Riishede Christiansen er en del af det personale, som i en længere periode har været en del af Wetche Bageri, hvor hun startede tilbage i 2012, da bageriet åbnede i Løvbjerg. Derfor kom det også som lyn fra en klar himmel, at der pr. 1. august kom en ny ejer.

Det kom som et chok. Jeg var forberedt på, at det kunne ske på et tidspunkt, men det har været en god overgang. Det er søde mennesker, der har overtaget, siger Anja og kommer ind på reaktionen hos personalet, da de fik nyheden:

– Der blev stille. Vi var blevet indkaldt til et møde, som vi troede var et normalt personalemøde, så vi blev paf.

Disken har skiftet placering i bageriet på Vesterbrogade. (Foto: AVISEN)

Med åbningen af P.A. Andersen & Sønner er der fulgt nye opgaver med til Anja og resten af personalet i butikken.

– Den af os, der åbner, skal være her klokken 04:30 og bage rundstykker, og derudover bage franskbrød i ovnen, siger Anja og oplyser, at hun har været vant til at bage franskbrød.

Efter at have haft lukket i en uge, så var der igen åbent mandag, og det betød et gensyn med stamkunderne.

– Men der er også kommet mange nye, og det var det vi håbede på, siger Anja.

Et af P.A. Andersen & Sønners kendetegn er surdejsbrødet, og det er noget af det, som Kristian Andersen håber kunderne tager til sig.

– I 80’erne og 90’erne var man ikke så kvalitetsbevidst, og derfor kunne bake-off lave det ligeså godt, men i dag er man mere opmærksom på det og laver brød, der smager af noget og er kvalitet, siger han.

Siden Andersen-teamet slog dørene op for første gang i 1899 i Vejle er der sket meget. Der er kommet en anden form for kvalitet, og ikke mindst har forretningen udvidet sig, og det peger fremtiden også mod.

– Vi har bredt os i regionen, hvor vi gerne vil være lokalforankret. Kolding er et naturligt skridt, hvis vi vil det, men det er et spørgsmål, om hvad der giver mest mening. Det kunne også være en tredje butik i Fredericia, hvis placeringen passer bedre der, slutter Kristian Andersen.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her