FHK kæmpede det bedste de havde lært, men Skjerns stjerner viste sig at være for stærke til Jesper Houmarks tropper, der endte med at tabe 29-25 i Skjern Bank Arena.

FHK skulle fredag aften forsøge at følge op på kampen mod Ribe-Esbjerg, hvor det blev til 29-29 på et mål i sidste sekund af Kristian Stoklund. I sæsonens første udekamp mod Mors-Thy viste FHK’s fundament sig ikke at være så stabilt, og det blev til et nederlag på 34-29, og et af spørgsmålene, der skulle besvares var, hvordan FHK-truppen så ville reagere på at spille på en af de helt store scener i dansk håndbold.

Foto: Matthias Runge Madsen, Fredericia AVISEN.

Skjern Bank Arena var fyldt til bristepunktet med over 3.000 tilskuere, men i ryggen havde FHK også i omegnen af 100 medrejsende fans, og derudover var Fredericia Byråd talstærkt til stede, og der var derfor stor opbakning på lægterne til Jesper Houmarks tropper.

Sidst FHK og Skjern mødtes var d. 8. februar 2011, og den eneste spiller tilbage på Skjern-holdet var René Rasmussen. Sidenhen er stjerner som Thomas Mogensen, Anders Eggert, Kasper Søndergaard, Bjarte Mythol og Eivind Tangen kommet til, og der ventede derfor en svær opgave for FHK.

Rent statistik har FHK altid haft det svært i Skjern. Blot en gang ud af ni opgør er det blevet til en FHK-sejr, men det er til gengæld også en mindeværdig en af slagsne. Det skete d. 20. februar 2005, hvor Skjern Bank Arena blev indviet. Ved den lejlighed ødelagde FHK festen og vandt 24-22. Et andet opgør, som FHK kunne huske tilbage på mod Skjern i 37-34 efter Micke Næsby scorede 18 mål.

Foto: Matthias Runge Madsen, Fredericia AVISEN.

Oddsene var ikke på FHK’s side, men fra kampens start var der en tro på tingene fra FHK’s side. Skjern kom ganske vidst foran 1-0, men så kom FHK i gang med en udligning fra Rune Andersen. Emil Tellerup reddede den ene bold efter den anden, og i angreb var der ro på FHK, der kom foran 3-4.

11 minutter inde i opgøret fik Skjern straffe, og det pillede Jimmi Andersen, da Eggert blev sat til at eksekvere. Den gode FHK-start fik Skjern til at forlange timeout, og det fik straks effekt.

Foto: Matthias Runge Madsen, Fredericia AVISEN.

Efter 19 minutter var stillingen 8-5 til Skjern, og det tog Jesper Houmark konsekvensen af og forlangte timeout. En af de ting, der blev talt om var, at FHK skulle gå i syv mod seks, og det fik straks en effekt, da Rasmus Meyer scorede sikkert fra stregen.

Angrebsspillet hang fortsat ikke sammen, og kombineret med frustrationer over dommerne fra begge lejre bragte Bjarte Myrhol Skjern foran 10-6 efter 21 minutter. Stille og roligt fik FHK styr på spillet igen, og med fire minutter tilbage af første halvleg reducerede Martin Bisgaard til 11-9.

Skjern fortsatte med at klø på, og med sin tredje scoring gjorde Anders Eggert det til 14-10, inden det i slutsekunderne af første halvleg lykkedes Jakob Mikkelsen at spille Jesper Lindgren, der scorede til pausestillingen 14-11.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

I første halvleg havde Robin Haug til tider vist, hvorfor han regnes for et af de største målmandstalenter. Fra anden halvelgs lukkede den norske keeper fuldstændig af, og efter 36 minutter pillede han et straffekast, da Kristian Stoklund forsøgte sig fra syvmeterpletten.

Det skete ved stillingen 19-12, og da måltavlen viste 21-13 efter 39 minutter tog Jesper Houmark konsekvensen og forlangte timeout for at få sat skik på FHK, der slet ikke var kommet ud til anden halvleg.

Foto: Matthias Runge Madsen, Fredericia AVISEN.

Skjerns optur fortsatte. Vestjyderne løb kontra på kontra, og kom foran 22-13, men FHK slog ikke op i banen og med tre mål i træk blev der reduceret til 22-16 med et kvarter igen. Det fik Skjern til at forlange timeout.

Lige lidt hjalp det. Skjern lavede tekniske fejl angrebsmæssigt, og det straffede FHK, og med otte minutter igen fik de rødklædte gæster reduceret til 25-21, men Skjern holdt hovedet koldt og kom foran 28-23 med fire minutter igen.

FHK kæmpede til det sidste, men det viste sig ikke at være nok mod Skjerns stjerner, der endte med at sejre med 29-25.

Foto: Matthias Runge Madsen, Fredericia AVISEN.

Næste gang FHK skal i aktion er på næste lørdag, hvor BSH er modstanderen i thansen ARENA.

https://pro-print.dk